Radnici Fijata od srede ponovo u halama

KRAGUJEVAC – 

Kompanija Fijat Krajsler Automobili Srbija 16. januara nastaviće proizvodnju, posle zimskog odmora koji je trajao od druge polovine novembra.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA, Zoran Marković, izjavio je za Televiziju Kragujevac da je za danas i sutra planirana probna proizvodnja, dok će fabrika zvanično, u punom kapacitetu, sa radom početi 16. januara.

Loading...
fiat

RTV

On je kazao da sindikat i zaposleni u kompaniji u Kragujevcu u narednom periodu očekuju novi model i veću proizvodnju.

Uvođenje novog modela dovelo bi do povećanja obima proizvodnje, a samim tim i do poboljšanja situacije u kompaniji, smatra Marković.

To su, ujedno, kako navodi, i zahtevi na čijem ispunjenju Samostalni sindikat fabrike insistira u razgovorima sa poslodavcem.

Nakon skoro dvomesečne pauze, zaposleni u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija trebalo bi da se u proizvodne pogone vrate sredinom sedmice.

Proizvodnja je stala u drugoj polovini prošle godine, zbog kako je objašnjeno, usklađivanja proizvodnog procesa sa zahtevima tržišta.

Marković za RTK podseća da su zaposleni bili najpre na plaćenom odsustvu, a potom su usledili kolektivni godišnji odmor i novogodišnji i božićni praznici.

 Izvor: Tanjug

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *