PUTIN PRIPREMA VREDAN PAKET ZA SRBIJU Aranžman sadrži investicije vredne nekoliko MILIONA EVRA!

Podsećamo da će Putin tokom posete Srbiji Vučiću uručiti Orden Svetog Aleksandra Nevskog, znamenje koje se prvi put posle 100 godina dodeljuje jednom srpskom državniku.

Vladimir Putin, mjegov čovek trebao da kupi nekretnine , Foto: AP,Sergei Karpukhin

Predsednik Rusije Vladimir Putin priprema specijalni paket za Srbiju sa najmanje 20 strateških sporazuma koji će biti predstavljen sredinom januara u Beogradu, prilikom njegovog susreta s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Loading...

Taj aranžman, vredan nekoliko stotina miliona evra, obuhvata ozbiljne investicije u infrastrukturu, energetski sektor, poljoprivredu, odbrambeni sistem, obrazovanje i turizam, prenosi list.

Kako se navodi, njegovi najvažniji delovi trebalo bi da budu ugovori o izgradnji železničkih koridora, priključenje Srbije na gasovod „Turski tok“, isporuka tenkova T-72 i protivvazdušnih raketa, izvoz domaćih prehrambenih prozvoda u Rusiju.

Podsećamo da će Putin tokom posete Srbiji Vučiću uručiti Orden Svetog Aleksandra Nevskog, znamenje koje se prvi put posle 100 godina dodeljuje jednom srpskom državniku. Poslednji koji je dobio to visoko odličje bio je nekadašnji srpski i jugoslovenski premijer Nikola Pašić.

Izvor: Tanjug/D.S.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *