„PRVO SAM PITALA DA LI MI JE SIN ŽIV“ Naselje u Kragujevcu zavijeno u crno posle stravičnog udesa na auto-putu u kom su POGINULA TRI RADNIKA, A OSMORO POVREĐENO

Prvo što sam pitala muža kada mi se javio posle udesa bilo je šta je sa našim sinom jedincem, priča Radojka Mihajlović, supruga i majka dvojice radnika povređenih u stravičnom udesu juče na auto-putu Beograd – Niš kod Gornje Trnave kada je šleper naleteo na pun kombi u zaustavnoj traci. Trojica radnika iz kombija poginula su na licu mesta, a osmorica su povređena.

Ljubiša Jovanović (40), Srđan Jovanović (34) i Žikica Veličković (18) poginuli su na licu mesta. Teško su povređeni vozač kombija Dejan Ristić (34), Stefan Velić (20), Boris Stanojević (32) i Milan Mihajlović (29), dok su sa lakšim povređenama prošli Milanov otac Boško Mihajlović (53), njihov komšija Miroslav Miki Stojković (35), Goran Nikolić (41) i Igor Veličković (45), kome je sin poginuo u udesu. Veličković je, kako saznajemo, na lični zahtev izašao iz bolnice Kliničkog centra u Nišu. On je vidno potresen i u suzama ispričao da je poreklom s Kosova i Metohije i da ga je zadesila neviđena tragedija. Četvorica njegovih kolega su, kako saznajemo, u teškom stanju i nalaze se u Urgentnom centru KC Niš.

Boško i Milan Mihajlović, kao i Miki Stojković, u trenutku kada je na njihov kombi naleteo kamion bili su ispred vozila. Njihov komšija iz naselja Grošnica, Srđan Jovanović, ostao je na mestu mrtav.

Loading...

Suprug Boško je dobro prošao, a naš sin je povredio nogu i glavu. Kako mi je suprug rekao, imao je operaciju. Pozvao me odmah nakon udesa i ispričao šta se dogodilo. Prvo što sam ga upitala bilo je šta mi je sa sinom jedincem – priča za „Blic“ majka Radojka Mihajlović.

Radojka kaže da oni godinama poslom odlaze na teren, a da su iz njihovog naselja Grošnice, još dvojica muškaraca bili u kombiju.

– Srđan Jovanović je poginuo na licu mesta. Divan čovek. Mnogo mi je ga je žao. Nisam znala gde se nalazim kad sam saznala. Ostavio je suprugu i dvoje male dece. Strašno… Sa njima je bio i komšija Miki Stojković koji je povređen. Imao je sreću da u trenutku udesa bude sa mojim sinom i suprugom ispred kombija. I on ima malu decu. Kakav užas – priča Radojka sa nevericom i suzama.

Boškov rođeni brat Živojin kaže da ih je spasila velika sreća jer su bili vani. On kaže da su veliki radnici, i da nisu birali poslove. Porodica im je uvek na prvom mestu.

– Boško je ranije radio u „Zastavi“, a sin je bio jedno vreme zaposlen u „Čistoći“. Ali, već neko vreme je na birou za nezaposlene. Morali su da se snalaze. Radili su za firmu svuda po Srbiji. Gde god ima posla, išli su – priča Živojin.

Izvor: Blic

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *