„PRVI PUT SAM PLIVALA, VEOMA SAM SREĆNA“ U tradicionalnom plivanju za Časni krst u Kragujevcu pobedu ponela devojčica (15)

Na tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju za Krst časni, koje je i ove godine u Kragujevcu održana na jezeru u Šumaricama pobedila je petnaestogodišnja Marta Dunjić.

– Kada sam pitala roditelje mogu li da učestvujem, brinući za moje zdravlje, majka je bila protiv, ali otac me je podržao. Prvi put sam plivala i nisam se nadala da ću da pobedim, ali evo uspela sam. Veoma sam srećna – rekla je pobednica Marta Dunjić.

FOTO: NEBOJŠA RAUS / RAS SRBIJA

Kada je izašla iz vode, noseći u rukama Časni krst, na trenutak se požalila da joj je previše hladno pa je dežurna ekipa Hitne pomoći intervenisala sa ciljem da je ugreju, nakon čega je otišla na dodelu priznanja.

Loading...
FOTO: NEBOJŠA RAUS / RAS SRBIJA

Manifestacija je održana sedamnaesti put u Kragujevcu a Marta je bila ove godine najmlađi učesnik. Ona trenira plivanje u Plivačkom klubu Radnički i najmlađi je učesnik svih dosadašnjih plivanja za Krst časni koji se u Kragujevcu održavaju od 2004. godine.

FOTO: NEBOJŠA RAUS / RAS SRBIJA

Ove godine bilo je prijavljeno 88 potencijalnih učesnika plivanja, od kojih je žrebom određeno 33 takmičara, među njima pet devojaka, koji su preplivali stazu dugu 33 metara.

Izvor:

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *