Priprema podataka zvaničnih naziva ulica u Kragujevcu u završnoj fazi

Na jučerašnjoj sednici Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima na teritoriji grada Кragujevca i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Odluka se odnosi na ulice koje imaju nazive koji nisu ozvaničeni, ali na terenu egzistiraju i u Adresnom registru se nalaze kao nezvanični nazivi.

U toku je realizaciji projekta ”Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji” koji uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije. Projekat podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaka ulica dobije naziv, a svaki objekat kućni broj, odnosno da se zvanična baza Adresnog registra u potpunosti ažurira i da je, nakon toga, preuzmu i koriste sve državne institucije. U tom smislu, gradu Кragujevcu su dostavljeni Elaborati uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda, za sva naseljena mesta na teritoriji grada Кragujevca, u kojima su naznačene ulice, delovi ulica i trgovi za koje je potrebno odrediti nazive.

Predloge za određivanje naziva ulica po imenima znamenitih ličnosti, po značajnim istorijskim, političkim, geografskim, etnološkim i drugim obeležjima, koja će doprineti identifikaciji određene sredine, nadležnom skupštinskom Odboru dostavili su saveti građana mesnih zajednica na teritoriji grada Кragujevca

Loading...

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *