Prikupljeni novi dokazi, ponavlja se suđenje Legiji?

Apelacioni sud u Beogradu uvažio je moju i žalbu kolege Aleksandra Kovačevića i ukinuo odluku Posebnog odeljenje Višeg suda u Beogradu – kojom je odbijen Zahtev za ponavljanje postupka koji smo podneli u ime Berček Branka i Ulemek Milorada – Legije

Na zahtev odbrane, a najnovijom odlukom Apelacionog suda, vrlo je izvesno da će doći do novog suđenja Branku Berčeku i Miloradu Ulemeku Legiji za ubistvo Ivana Stamobilića i pokušaj ubistvaVuka Draškovića.

Apelacioni sud u Beogradu uvažio je moju i žalbu kolege Aleksandra Kovačevića i ukinuo odluku Posebnog odeljenje Višeg suda u Beogradu – kojom je odbijen Zahtev za ponavljanje postupka koji smo podneli u ime Berček Branka i Ulemek Milorada – Legije, a protiv presude za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi i za ubistvo Ivana Stambolića – rekla je za „Telegraf“ branilac Zora Dobričanin.

Ona je navela da će ponovo na KV veću morati da odlučuju o njihovom zahtevu, a na osnovu toga što je u žalbi dostavljen originalni lekarski dokument koji nije bio poznat u vreme suđenja, a koji će morati da bude razmotren pri novom odlučivanju.

Loading...

Po navodima advokata, na rukavici, za koju se pretpostavlja da je koristio atentator na Draškovića u Budvi 2000, izolovan je biološki trag nulte krvne grupe, dok Branko Berček koji je osuđen na 40. godina zatvora za to delo, ima krvnu grupu AB.

– Apelacioni sud smatra da se zaključak Specijalnog suda od 30. novembra prošle godine ne može prihvatiti kao pravilan. Specijalni sud nije preduzeo ništa da proveri autentičnost dokaza već je ocenio da je neoverena fotokopija očigledno nepodoban dokaz – rekla je portparolka Apelacionog suda Mirjana Pilić za „Politiku“.

Na novom suđenju bili bi razmatrani samo novi dokazi.

Izvor: telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *