PRIČA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA Patrijarhu Pavlu savetovali da ne ide pored Ade Ciganlije zbog golišavih žena, njegov odgovor ZLATA VREDI!

Njegova skromnost i mudrost svima ostaju u sećanju

Brojne su priče o patrijarhu Pavlu. Ostao je upamćen po svojoj skromnosti i mudrosti. Nije tajna da je pokojni patrijarh uvek radije išao prevozom, te o njemu kruži jedna neverovatna priča o odlasku u crkvu na Banovom brdu.

Naime, nepoznata devojka ispričala je svojevremeno kako joj je jedan komšija, želeći da joj dočara da sreća zavisi od mudrosti pomenuo priču o patrijarhu koja se i dan danas prepričava.

Prenosimo vam u celosti:

Loading...

„Juče mi je deka iz mog komšiluka objašnjavao šta je sreća. Objasnio mi je da je sve način shvatanja, a zatim mi je spomenuo patrijarha Pavla i jednu priču o njemu. Želeo je da mi dočara da sreća zavisi od mudrosti. Jednom je trebalo da ide na službu u crkvu na Banovom brdu. Bilo je leto i opasna vrućina, priča mi deka.

Patrijarh Pavle se spremao, a đakon ga je pitao kako će do tamo stići i predložio mu da je najbolje da idu autom zbog visokih temperatura.

Budući da se Patrijarh Pavle rado vozio autobusom, rekao mu je: „Ne, ići ćemo autobusom kao i uvek“. Đakon mu je sugerisao da ne idu autobusom jer on prolazi pored Ade Ciganlije.

Zato što je leto, zato što su ljudi, pogotovo žene oskudno obučene. Neke čak i gole, smeje se deka koji mi ovo priča.

Zlatni savet patrijarha Pavla: Evo kako da ne zalutate u ovom posustalom svetu!

Patrijarh mudri insistira da ide autobusom. I tad mu je đakon rekao:

– Nije zgodno da idemo autobusom, ima mnogo ragolićenih žena koje idu sa plaže.

Tada mu je patrijarh Pavle odgovorio: „Svako vidi ono što želi“.

Ja ne znam bolju priču od ove. A nisam je znala ranije“, ispričala je neimenovana devojka

Izvor:iskreno.rs/I.N

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *