PREDSEDNIK VUČIĆ SAZIVA SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Sve srpske službe alarmirane – U pitanju je opstanak zemlje!

Snimak koji je jutros objavljen u gotovo svim srpskim medijima, a na kome se vidi kako navodno ruski obaveštajac daje novac jednom navodno visokopozicioniranom srpskom zvaničniku, delo je jedne zapadne obaveštajne službe.

* Napravljen je snimak ruskog obaveštajca kako srpskom zvaničniku daje novac

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio je VBA da sprovede hitnu i detaljnu istragu

Loading...

* Predsednik Vučić će uskoro sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Jedna zapadna obaveštajna služba u okviru kontraobaveštajnih delatnosti u Srbiji, napravila je snimak na kome se navodno vidi jedan ruski obaveštajac kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom srpskom zvaničniku, sa ciljem da pokvari odnose Srbije i Rusije, kako bi naša zemlja promenila svoju spoljnu politiku i približila se NATO paktu i Zapadu.

S tim u vezi, kako takođe saznajemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio je VBA da sprovede hitnu i detaljnu istragu kako bi se utvrdili svi detalji ove afere i da li su informacije koje su se pojavile u srpskim medijima tačne.

Špijunska afera

Špijunska afera, Foto: Printscreen/YouTube

Prema našim saznanjima, predsednik Vučić će uskoro sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će biti donete odluke o daljem delovanju naših nadležnih državnih organa.

Podsetimo, prema pisanju Radija Slobodna Evropa, ruski diplomata i pripadnik Vojne obaveštajne službe za koga se veruje da je Georgij Kleban snimljen je kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obaveštajna veza u našoj zemlji. Na društvenim mrežama postoji i snimak koji to navodno dokazuje.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj „ruski špijuni vrbuju srpske agente“ i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

– Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas. Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage – rekla je Ana Brnabić.

Na video snimku objavljenom i na Jutjubu, vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu, odakle obojica odlaze do automobila jednog od njih. Navodni „ruski obaveštajac“ daje plastičnu kesu „srpskom agentu“, koji tu kesu ostavlja u parkiranom automobilu. Dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju.

Izvor:alo

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *