POSLEDNJI CUNETOV SNIMAK! Bolesnog pevača snimali u krevetu: Bled, mršav, slabašan, jedva govorio… (VIDEO)

Legendarni pevač Predrag Gojković Cune preminuo je danas u 85. godini

Čuveni Cune je dugo bio lošeg zdravstvenog stanja, ali uprkos tome pristao je da se snima i govori zarad potreba dokumentarnog filma „Sevdalinka: Alhemija duše“.

Najnoviji film profesora režije sa prestižnog Turskog Fakulteta umetnosti u Izmiru govori o muzici ovih prostora i uticaju politike na društveni život.

Loading...

Posle dokumentarnog filma o Guči „Rock the Trumpet, Sevdalinka: Alhemija duše je drugi dugometražni dokumentarni film iz trilogije o balkanskoj muzici.

Film na poučan i dirljiv način priča svoju priču o sevdahu, Bosancima i Bošnjacima, sličnom mentalitetu, zajedničkoj istoriji, o ratu i miru.

Originalnost ovog filma je razbijanje stereotipa da je sevdalinka homogeno Bosanska iz razloga što je još od samog početka svog postojanja imala snagu da pređe preko granica svoje kolevke – Bosne.

Upravo zbog toga u filmu ima i Sarajeva i Beograda i Nedžada Salkovića Cuneta i Miroslava Ilića i Hanke Paldum i Merime Njegomir i iznenađenja poput Ramba Amadeusa, Ljubiše Samardžića, Dr. Neleta Karajlića.

Pogledajte šta je Cune tada pričao, i u kakvom stanjuje bio:

 

(Espreso.rs)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *