POSLE PROVERA NA UNIVERZITETU U KRAGUJEVCU: Rektor Arsenijević negira nalaze republičke prosvetne inspekcije

Odbacio sve navode iz Zapisnika o inspekcijskom nadzoru Republičke prosvetne inspekcije i rekao da neće podneti ostavku

KRAGUJEVAC – Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević odbacio je sve navode iz Zapisnika o inspekcijskom nadzoru Republičke prosvetne inspekcije, rekao da neće podneti ostavku i tvrdi da je „žrtva“ namešetene afere.

„Ja sam kriv što sam ćutao, iako su mi govorili da kažem svoje viđenje stvari“, primetio je Arsenijević i rekao da su mu aferu „namestili“ određeni profesori Fakulteta medicinskih nauka koje je poimence naveo.

Loading...

Kada je reč o doktoratu njegovog sina, za koji je u Zapisniku naložena mera da se odluči o zakonitosti upisa A.A. na studije trećeg stepena, Arsenijević je negirao sve optužbe.

„Doktorat se može poništiti iz četiri razloga: da ga je izdala ustanova koja nije verifikovana, ukoliko je falsifikat, da je potpisalo neovlašćeno lice i ukoliko je student upisao doktorske studije pre nego je završio osnovne. Za njegov doktorat ništa od toga nije slučaj“, tvrdi Arsenijević.

Republička prosvetna inspekcija u inspekcijskom nadzoru nad radom Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu utvrdila je niz nepravilnosti i sačinila Zapisnik u kome je Fakultetu naloženo pet mera za otklanjanje nezakonitosti, kao i tri preventivne mere, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Dodaje se da je u Zapisniku Univerzitetu u Kragujevcu naložena mera da odluči o zakonitosti upisa A.A. na studije trećeg stepena školske 2012/2013. godine, dok je dekanu fakulteta, kao i Univerzitetu dat primeren rok za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti.

Kako se navodi u saopštenju, o postupanju i preduzetim radnjama dekan fakulteta je dužan da obavesti inspektore, a ukoliko u ostavljenom roku ne postupi po merama za otklanjanje nezakonitosti, inspektori će doneti rešenje o obavezi otklanjanja nezakonitosti.

„U slučaju da Univerzitet ne preduzme propisane radnje u slučaju nezakonitog upisa A.A na studije trećeg stepena, saglasno odredbama člana 127. stav 2. Zakona o visokom obrazovanju, ministar će preduzeti propisane radnje“, saopšteno je.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović)

Post Author: Kragujevčani

Loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *