SPC investira i u NOVOGRADNJU, a ovako će izgledati njihov LUKSUZNI KOMPLEKS na 36.000 kvadrata

Stambeno-poslovni kompleks na 36.600 kvadrata sa 127 stanova, među kojima su i luksuzni petosobni dupleksi na vrhu zgrada, gradi se u srcu Novog Beograda, na zemljištu Srpske pravoslavne crkve koja je i investitor, zajedno sa građevinskom firmom „PMC inženjering“.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Građevinski radovi započeti su u martu u Bloku 32, preko puta „Merkatora“, odmah do Hrama Svetog Dimitrija. U gradskom Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, koji je izdao građevinsku dozvolu SPC-u i beogradskoj firmi „PMC inženjering DOO“ kao investitorima, potvrđuju da je vlasnik zemljišta na atraktivnoj lokaciji u Bulevaru Zorana Đinđića, koje je „okupirala“ teška mehanizacija, SPC, odnosno Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka.

FOTO: PMC INŽENJERING / PROMO Zgrade sa po dva ulaza imaće zasebne liftove, podzemne garaže, a predviđene su i dve poluatrijumske

Da li će u okviru objekta biti mesta i za sveštenstvo ne znamo, videćemo. Inače, praksa da SPC investira u gradnju je izuzetno česta – kratko su samo poručili iz Pravne službe SPC, upitani za izgled i namenu budućeg poslovnog prostora i stanova, i naveli da „sve piše na tabli postavljenoj na gradilištu“.

Loading...
FOTO: PMC INŽENJERING / PROMO Rok za završetak radova dve stambene i jedne poslovne zgrade je septembar 2019.

Na tabli, osim datuma početka radova i roka za završetak od 18 meseci, navodi se i da će se kompleks prostirati na oko 36.600 kvadrata bruto, a projekat predviđa dve stambene zgrade, sa prizemljem, sedam spratova i uvučene etaže sa dupleksima iznad, kao i nešto nižu poslovnu građevinu, sa lokalima od 70 do 582 kvadrata.

Iz firme „PMC inženjering“, koja je ujedno i izvođač radova, uputili su nas na njihov sajt, gde su navedene karakteristike budućeg kompleksa projektovanog u formi otvorenog bloka.

FOTO: PMC INŽENJERING / PROMO Na vrhu zgrada predviđeni su luksuzni dupleksi

U dve zgrade predviđeno je 127 stanova na tipskim etažama, od jednosobnih do petosobnih, kao i moderni dupleksi na poslednjim spratovima.

FOTO: PMC INŽENJERING / PROMO Stanovi od jednosobnih do petosobnih

Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja, prostrani su i imaće velike ozelenjene terase sa dovoljno dnevnog svetla i prirodnom ventilacijom – navodi se na tom sajtu.

FOTO: PMC INŽENJERING / PROMO Detalj izgleda budućeg trosobnog stana

Stambene zgrade podeljene su na po dve celine sa zasebnim liftovima i stepeništima, predviđena je i podzemna garaža na dva sprata, kao i dve poluatrijumske pjacete.

FOTO: PMC INŽENJERING / PROMO

Poslovni prostor projektovan je u zapadnom delu kompleksa, prema Hramu Svetog Dimitrija. U Hramu nisu znali da kažu ništa detaljnije o radovima.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA Poslovni prostor nalaziće se odmah do Hrama Svetog Dimitrija

To zemljište ne pripada direktno nama, u smislu da je to naše crkveno dvorište, tako da nismo upoznati s detaljima radova – rekli su nam samo kratko i u Hramu Svetog Dimitrija.

Izvor: .blic.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *