PAO VOĐA ZVEZDINIH NAVIJAČA Pretvarao se da je građevinac, u kombiju krio 170 kilograma droge, a da ne bi otkrio svoje ime URADIO JE NEŠTO BIZARNO

Jedan od vođa navijača Crvene Zvezde Dragan Pavlović (43) uhapšen je u društvu Hrvata i bivšeg vođe navijačke grupe Bed Blu Bojs (BBB) iz Hrvatske Gorana Hajdukovića Čupka (44) dok su kombijem prevozili 169,22 kilograma marihuane. Oni su uhapšeni na naplatnoj rampi u Karlovcima u Hrvatskoj, a Karlovačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv njih dvojice.

Kako su preneli hrvatski mediji, Pavlović i Hajduković su uhapšeni su 17. aprila u popodnevnim časovima u velikoj policijskoj akciji.

Pavlović i njegov kolega iz Hrvatske bili su maskirani u građevinske radnike, pretvarajući se da u kombiju prevoze građevinski materijal.

Loading...

Ipak, njih dvojica su policiji delovali sumnjivo, te je pretresom kombije u poliesterskim vrećama i paketima građevinskog stiropora pronađeno čak 169,22 kilograma sakrivene marihuane i 0,05 grama kokaina. Takođe, pronađena su i dva pištolja i 53 komada municije koja pripadaju Čupku, te se samo njemu na teret stavlja nedozvoljeno nošenje oružja.

Spržio jagodice da ne bi mogli da ga identifikuju

Goran Hajduković Čupko (44), nekadašnji vođa navijačke grupe Bed Blu Bojs, kontroverzna je ličnost u hrvatskoj javnosti i stari znalac kako hrvatske tako i evropskih policija. Više puta je zbog raznih krivičnih dela bežao iz Hrvatske u evropske države, a tamošnjoj javnosti poznat je i zbog uloge u jednom filmu.

Goran Hajduković Čupko
Goran Hajduković Čupko

Međutim, posebnu pažnju javnosti izazvalo je njegovo hapšenje iz 2008. godine na granici Austrije i Nemačke, kada je pokušao da pređe granicu skrivajući se od policija raznih država. Uhvaćen je sa dokumentima na ime Matko Štambuk, ali su carinici osujetili njegov plan kada su shvatili da je reč o falsifikovanim dokumentima.

Dani u pritvoru su prolazili a Čupko nije želeo da policiji otkrije svoj pravi identitet. Otežavalo je i to što su jagodice na njegovim prstima bile spržene, upravo kako ne bi mogao biti identifikovan na osnovu otiska prsta. Da je reč o hrvatskom beguncu i izuzetno problematičnoj osobi ustanovili su tek kada su pronašli pisma na hrvatskom jeziku.

Veliku prašinu u javnosti podiglo je i njegovo pojavljivanje u filmu „Ti mene nosiš“ iz 2015. godine hrvatske autorke Ivone Juke.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *