OVA DEVOJKA MOŽE DA BUDE INSPIRACIJA ZA CELU SRBIJU: Katarina (27) je iz HOBIJA STVORILA pravu UMETNOST! (FOTO)

Iako realno oslikavanje murala na zidu u proseku traje tri do četiri dana, Katarini je potreban samo jedan dan! ‘’Kada krenem da radim u stanju sam da ništa ne jedem i ne pijem. Inspiraciju nalazim svuda oko sebe. Često budem toliko nestrpljiva u ostvarenju ideja da nekada ne mogu ni da spavam, jedva čekam da ustanem ujutru i počnem sa radom’’.

Ono što Katarininu priču čini još zanimljivijom jeste činjenica da je, za sada, jedina umetnica ove vrste slikarstva iz Pirota. Prvi ‘javni’ mural oslikala je u lokalnoj dečijoj igraonici još 2011. godine, te od tada postaje prepoznatljiva u svom rodnom gradu.

‘’Ljudi u Pirotu koji su poželeli da imaju murale u svojim lokalima uglavnom su pozivali umetnike iz Beograda da oplemene njihov prostor’’, navodi. Međutim, tu ulogu danas je preuzela njihova sugrađanka.

CopyAMP code
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

💙🖌🎨#oslikavnjezidova #murals

Објава коју дели Katarina (@kdesign.murals) дана

Njen cilj jeste da jednog dana poseduje sopstvenu firmu koja će nuditi širok spektar usluga, od projektovanja do oslikavanja enterijera. Ipak smatra da je još uvek mlada i da je pred njom dug put sticanja iskustva i veština.

Volela bi da ode na doškolavanje u inostranstvo, ali bi se uvek vratila u rodni kraj. Kroz osmeh ističe za sebe da je “lokal patriota“.

Mladima poručuje da je veoma bitno da rade na sebi, budu uporni i istraju u svojim ciljevima. Takođe, da budu hrabri i oslobode se stega i strahova, jer tek tada mogu da budu ono što jesu. ‘’Budite strpljivi, za uspeh je potrebno puno truda, rada i odricanja’’, rekla nam je Katarina za kraj.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

💙🖌🎨#oslikavnjezidova #murals

Објава коју дели Katarina (@kdesign.murals) дана

Izvor: Espreso

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *