OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT AMERIČKE VLADE U njemu na 100 strana piše o korona virusu, predviđeno i koliko će da traje pandemija

Narednih godinu i po bi mogli da očekujemo „više talasa bolesti“, navodi se u dokumentu.

Koronavirus u Srbiji

Koronavirus u Srbiji, Foto: Alo / Dejan Briza

Narednih godinu i po bi mogli da očekujemo „više talasa bolesti“, navodi se u dokumentu.

Loading...

„Širenje i ozbiljnost COVID-19 teško će se predvidjeti i okarakterisati.“

Štaviše, povećanje slučajeva COVID-19 u Sjedinjenim Državama značiće da će više ljudi koji su u rizičnim grupama biti hospitalizovano što bi moglo da optereti zdravstveni sistem, stoji u dokumentu.

Dokument, koji je datiran od 13. marta, označen je sa „neklasifikovan“, ali „samo za službenu upotrebu“ i „nije za javnu distribuciju ili puštanje u promet“.

U dokumentu, zvaničnici istražuju odgovore koje bi vlada mogla preduzeti kao odgovor na epidemiju, uključujući korake koji su već preduzeti, kao što su gašenje škola i pozivanje na Zakon o proizvodnji u oblasti odbrane iz 1950. godine, zakon koji potiče iz Korejskog rata i koji dozvoljava akcije prisiljavanja industrije da poveća proizvodnju ključne opreme i zaliha.

Podsetimo, u sredu 18. marta, predsednik Donald Tramp objavio je da poziva na Zakon o odbrambenoj proizvodnji, a dva dana kasnije rekao je da je on stupio na snagu, prenosi Vašington post.

Izvor: Alo

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *