ORUŽANI UPAD ALBANACA KOD KURŠUMLIJE! MILOMIR STEVANOVIĆ JEDVA SPASAO ŽIVU GLAVU: Odjekivali su rafali, jedva sam stigao do mesta gde ima telefonskog signala!

Rafali su odjekivali u mojoj blizini, uplašen sam krenuo peške ka Kuršumliji, opisao je Milomir Stevanović (45), iz Teslića, dramatičnu situaciju, kada su Albanci zapucali iz podujevskih sela. 

On je za Večernje novosti rekao da je bio itekako zabrinut za svoju bezbednost, i jedva je došao do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do njega.

Podsetimo, incident se dogodio u selu Rastelica, koji se nalazi na administrativnoj liniji sa Kosmetom.

Loading...

Inače, Stevanović je izvodio poslove za potrebe preduzeća „Srbijašume“,  a kako se navodi trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.


Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Albanaca na njegove radnike:

– Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

– I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom – priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Marina Lopičić, ilustracija)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *