OPOZICIJA SE SJATILA U ŠUMADIJU Đilas i Jeremić nisu u ljubavi, ali ih je jedan grad spojio

Spread the love

Slučajno se pogodilo, kako tvrde organizatori, da Stranka slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i Narodna stranka, Vuka Jeremića imaju istog dana događaje u Kragujevcu.

Naime, sednica Predsedništva Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, održava se danas u Kragujevcu, dok se u istom gradu praktično istovremeno održava sastanak Gradskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića.

Đilas je u Kragujevcu, pre početka sednice, najavio da će predstaviti svoj program za „dan posle odlaska sadašnje vlasti“, napominjući da neće zagovarati revanšizam, jer bi to značilo da su „isti kao i sadašnja vlast“.

Narodna stranka, kako je najavljeno, organizuje sastanak članstva u svojim prostorijama, gde bi trebalo da razgovaraju o tome kako popraviti stanje u tom gradu. Sastanku, prema najavi prisustvuju prof dr Milan Matijević, potpredsednik GrO Narodne stranke u Kragujevcu, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Miki Aleksić i predsednik izvršnog odbora i Vuk Jeremić.

Podsetimo, Narodna stranka već duže vreme „solira“ na političkoj sceni u odnosu na kolege iz bivšeg Savezu sa Srbiju, i one sa kojima je još u, na papiru postojećoj koaliciji – Udruženoj opoziciji Srbije.

Jedan nastup Vuka Jeremića tokom kojeg je, između ostalog, svojim dojučerašnjim saborcima poručio da sujetu ostave po strani, te da na dijalog ne idu kao „čopor šiljokurana“, mogao bi da predstavlja tužan, ali i definitivni kraj saradnje u opoziciji.

Izvor Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *