OPLANIĆ KOD KNIĆA I KRAGUJEVAC ZAVIJENI U CRNO: Ispratili blizance, oca i baku na večni počinak

Sahranjeno četvoro Pešića koji su stradali u saobraćajki kod Smedereva. Porodice neutešne zbog smrti Aleksandra (42), Vuka (8), Nauma (8) i Stanice (75)

ISTOG dana sahranjeni su osmogodišnji blizanci Vuk i Naum, njihov otac Aleksandar Pešić (42) i baka Stanica (75), na grobljima u dva različita kraja – u Kragujevcu i Oplaniću kod Knića. Oni su poginuli prošle nedelje u udesu kod Smedereva. Neutešne kolone prijatelja i rođaka ispratile su na večni počinak Pešiće. Ožalošćenima sa usana klizi nečujno: „Ovo je tragedija kakva se ne pamti.“

Aleksandar i njegova majka Stanica sahranjeni su na groblju Bozman u Kragujevcu, a dečaci na seoskom groblju u Oplaniću kod Knića, gde su posle razvoda roditelja živeli sa majkom Slavicom. Veliki broj žitelja Knića i okolnih sela, ostalih delova Srbije i iz inostranstva na večni počinak ispratilo je dvojicu osmogodišnjih dečaka. Kolona tuge bila je duga nekoliko kilometara…

Loading...

Kuknjava i jauci prolamali su se ovim pitomim šumadijskim selom. Samo ispred kuće, gde je održano opelo tragično nastradalim dečacima, bilo je nekoliko stotina automobila.Putevi su bili skoro zakrčeni. Zbog ove tragedije u Kniću je bio Dan žalosti. Zastava na pola koplja bila je i na ulazu u Osnovnu školu „Sveti Sava“ u obližnjem selu Toponica, gde su dečaci ove školske godine završili prvi razred.

– Bili su dobra i vesela deca, dobri đaci. Nema reči utehe za njihovu majku Slavicu, čitavo selo i gružanski kraj su zanemeli od bola i tuge. Ovakva nesreća se u kraju ne pamti – pričaju meštani.

Ispred kuće u selu Oplanić, gde su dečaci živeli sa majkom Slavicom, dežurale su ekipe Hitne pomoći. Komšije pričaju da je neutešna majka Slavica, i sama medicinski radnik, odbijala pomoć svojih kolega.

Uništeni automobil „sitroen“ Foto RTS

Kazala je da će smoći snage da na večni počinak isprati svoju decu, kaže komšija.

Iste slike, beskrajne tuge i očaja, i na groblju Bozman u Kragujevcu gde je sahranjen otac dečaka Aleksandar i njegova majka Stanica.

– Cela porodica je bila divna, ali mi je smrt Aleksandra, sa kojim sam se dugo družio, teško pala – govori Mikica Stevanović.

Prijatelji pričaju da su se svi nadali da će bar mali Vuk preživeti. To bi donekle ublažilo ovu nesreću.

Albanac sa Kosova i finski državljanin Adem Smail (49), koji je uhapšen zbog sumnje da je izazvao udes na auto-putu, najverovatnije je zaspao za volanom. Ademu je određen pritvor do 30 dana.

Smail je upravljajući automobilom „folksvagen“, u subotu ujutru kod Mihajlovca, naleteo na „sitroen“ koji je sleteo sa puta.

NEUTEŠNI PRIJATELjI

MNOGI poznanici i prijatelji nastradale porodice Pešić kažu da su bili u teškoj dilemi da li da odu na sahranu u Oplanić ili na groblje Bozman. I Milovan Ristić, Aleksandrov drug, nije znao šta da radi… Znao je da će najveći deo rođaka i prijatelja biti na ispraćaju u Kniću, pa je odlučio da ode na sahranu svog prijatelja.

Izvor: Novosti


Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *