OGLASIO SE I NOVAK POVODOM SMRTI PATRIJARHA IRINEJA: Njegove reči nikog neće ostaviti ravnodušnim

Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale Londona.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas je u Londonu savladao Aleksandra Zvereva i plasirao se u polufinale Završnog Mastersa, a posle meča su ga mediji zamolili za komentar povodom smrti patrijarha Irineja. Đoković je poznat kao vernik, a naglasio je da upravo tužne vesti o smrti patrijarha podsećaju na ono što je najvažnije u životu.

NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA: Đoković poslao poruku svima koji su ga OTPISALI

 – Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru, moje saučešće njegovoj porodici i svim pravoslavnim vernicima. Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i imao sam tu čast da od njega primim Orden Svetog Save, jedno od priznanja koje meni najviše znači u životu – istakao je Novak. – Stvarno je tužno što smo u roku od mesec dana izgubili dva velika čoveka koji su bili na čelu Srpske pravoslavne crkve – Amfilohija i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao tome da dodam osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život, tada se verovatno shvate neke stvari koje je čovek ostavio iza sebe.

Đoković se još jednom osvrnuo i na sve kroz šta čitav svet prolazi u 2020. prevashodno zbog pandemije korona virusa.

 – Nadam se da će ljudi iz čitave ove situacije sa koronom izaći mudriji, snažniji i pametniji. Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi – zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život… Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima – zaključio je Đoković.

Izvor: Srbija Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *