Oglas samohrane majke iz Beograda je dokaz da smo konačno dotakli dno

Oglas jedne majke iz Batajnice koji se pojavio na društvenim mrežama na, paradoskalno, Dan žena, uzburkao je Facebook i masovno se šeruje već nekoliko dana.

Branka Jakšić (58), samohrana majka koja je po zanimanju trgovac, postavila je oglas koji cepa dušu. Živi sa maloletnom ćerkom i nema nikakva primanja, zato sada traži bilo kakav posao i spremna je na sve kompromise – čak i da radi za stanovanje. Na bivšeg muža ne može da se osloni pa je tako i alimentacija nemoguća misija. Pozvao sam Branku da proverim da li se nešto u međuvremenu promenilo.

Dobijala sam neke male ponude ali ništa konkretno se nije desilo. Nemam nikakva primanja, živim u Batajnici sa maloletnom ćerkom. Imam i starijeg sina koji se odselio od nas – kratko je, tihim i izmorenim glasom odgovorila na moje pitanje.

CopyAMP code

Prolazi još jedan dan od kako je oglas dospeo na društvene mreže, i od kada je Branka zalepila oglas. Još jedna u nizu teških socijalnih situacija kojima su pogođene majke u Srbiji. Čini se da svakoga dana možete da nabrojite na stotine žena koje traže bilo kakav posao samo da bi nekako preživele.

Nećemo i ne smemo da stanemo sa otvaranjem očiju o nemilosrdnoj okolini koja već duži niz godina pogađa srpske porodice. U suprotnom, ovakve oglase ćemo viđati sve češće.

 

Možda neko od vas poznaje nekog, ko zna nekog, ko bi pomogao Branki.

Izvor: Noizz.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *