Odložen ponovni izbor v. d. rektora Univerziteta u Kragujevcu

Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu, zakazana za 12. decembar, na kojoj je, pored ostalog, trebalo da se bira v. d. rektora, pošto dosadašnji v. d rektora Nenad Filipović početkom minule sedmice nije izabran za rektora, danas je zvanično – otkazana.

Sednica Saveta kragujevačkog Univerziteta odložena je na neodređeno vreme. Zašto je sednica otkazana, i zbog čega je odložen ponovni izbor v. d. rektora – ne zna se, pošto predsednik tog univerzitetskog organa upravljanja Milan Kolarević odluku o otkazivanju tog skupa nije obrazložio. U ovdašnjoj akademskoj zajednici se juče uveliko spekulisalo da je sednica Saveta otkazana nakon što se v. d. rektora Nenad Filipović pre par dana sreo sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić. Oni su prošlog petka u Kragujevcu prisustvovali otvaranju prve nove fabrike u industrijsko-tehnološkom parku „Majnd park“.

Izvori našeg lista kažu da je, nakon što se Filipović prošlog petka sreo sa Vučićem i Brnabić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević navodno naložio da se za sutra zakazana sednica Saveta – otkaže. Spekuliše se i da je najavljeno da će svi članovi Saveta Univerziteta koje je preložila Vlada Srbije (njih šestoro) biti promenjeni. Tim pre što je među njima i doskorašnji direktor jedne srednje škole u Kragujevcu koji je nedavno hapšen zbog primanja mita i trgovine uticajem, dok je protiv drugog podneta krivična prijava zbog pretnje novinaru našeg lista.

Loading...

Izvor: danas.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *