Od ponedeljka nove cene putarina: Imamo kompletan cenovnik (FOTO)

Nemojte da vas u ponedeljak iznenade, putarine su veće za 12%

Naplatna rampa putarina

Foto: Tanjug/Tanja Valič, JP „Putevi Srbije“

Poskupljenje putarina najavljivljuje se već nekoliko meseci, a od sutra će ono zvanično i da stupi na snagu. Kako je saopštilo JP „Putevi Srbije“, od ponedeljka 29. jula u 7 časova putarina će poskupeti za 12 odsto.

Tačno u to vreme na snagu stupa novi cenovnik na srpskim autoputevima.

Loading...

Iznosi putarina u Srbiji će da budu povećani za oko 12 odsto pošto će cene za sve deonica da budu zaokruživane tako da budu zgodne za plaćanje i vraćanje kusura.

Naplatna rampa putarina

Foto: JP „Putevi Srbije“

Kako je ranije najavljivano, putarina od Subotice do Preševa, za automobil, kada se sve sabere, prema aktuelnim cenama iznosi 1.900 dinara. Od sutra, kada se ta cena uveća iznosiće oko 2.100 dinara.

Naplatna rampa putarina

Foto: JP „Putevi Srbije“

Za deonicu Beograd – Niš do sada je trabalo izdavajti 800 dinara, novi iznos je tačno 900, a od Niša do Preševa ćete sada morati da izdvojite 490 dinara ako putujete automobilom.

Naplatna rampa putarina

Foto: JP „Putevi Srbije“

Od Ljiga do Preljine putarina je do sada iznosila 140 dinara, a sa poskupljenjem od 12 posto to je 157 dinara, s obzirom na „zaokruživanje“, ona će iznositi tačno 160 dinara.

Cena putarine povećava se kako bi mogla da se održi dalja izgradnja i održavanje puteva i delimično se postiže usklađivanje sa direktivom Evropske unije koja propisuje da putarina treba da obezbedi realne troškove održavanja, razvoja i izgradnje autoputeva.

Putarina je poslednji put u Srbiji poskupela 7. januara 2017. godine za 10 odsto.

Fotografije iz teksta možete skinuti na vaš mobilni uređaj i tako imati cenovnik pri ruci u svakom trenutku kada se nađete pred naplatnom rampom. Srećan put!

(Telegraf Biznis)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *