Obolela od raka majka Milice Rakić (3), koju je NATO bomba pogodila dok je sedela na noši

Nada u izlečenje postoji, ali će oporavak biti dug i mukotrpan

Dušica Rakić (53), majka trogodišnje Milice koju je 17. aprila 1999. u Batajnici ubio geler NATO bombe dok je sedela na noši, obolela je od karcinoma i već sedam meseci se bori sa opakom bolešću. Ona se već neko vreme nalazi u zemunskoj bolnici, gde ima svu potrebnu negu i nada se izlečenju.

Komšije i prijatelji Rakića kažu da je veliki broj meštana Batajnice u poslednjih 20 godina oboleo od raka i da je Dušica samo jedna od njih. Za epidemiju karcinoma krive NATO bombe, koje su gotovo svakodnevno padale na obližnji aerodrom, ali i na kuće.

Komšije Rakića iz Batajnice kažu da je njihova tragedija dokaz da je NATO uništio čitave porodice u Srbiji.

– Majka male Milice Rakić pre sedam meseci obolela je od raka i leči se u bolnici u Zemunu. Nada u izlečenje postoji, ali će oporavak biti dug i mukotrpan. NATO joj je pre 20 godina ubio trogodišnju ćerku dok je sedela na noši, a sada je i ona sama osetila posledice bombardovanja na svom zdravlju. Uvereni smo da njena bolest ima veze sa bombardovanjem, jer pola Batajnice se bori sa nekim oblikom raka, ovde kod nas je prava epidemija karcinoma – kaže jedan od komšija Rakića i objašnjava svoj stav:

– Nas su ovde za 78 dana agresije gađali gotovo svakodnevno. U 19 navrata smo imali sistematsko bombardovanje lokalnog aerodroma, a da ne govorim o sporadičnim projektilima koji su padali. Te rakete su često završavale i na obližnjim kućama, baš kao u slučaju Rakića, kojima je malu Milicu geler ubio u kupatilu. Svake noći sevalo je iznad naših glava, bežali smo u skloništa. Ko zna kakvih otrova je u tim bombama bilo i kakve posledice je to ostavilo po naše zdravlje.

Izvor: (Telegraf.rs/Informer)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *