Novak i loptica, Ivanina zihernadla, Čavićev kostim: Ovo su najveći maleri u istoriji srpskog sporta

Neverovatan splet okolnosti i neki bizarni razlozi u nekoliko navrata sprečavali su naše najbolje takmičare da dođu do velikih medalja i uspeha

Razne nedaće imali su srpski sportisti tokom istorije, često su trpeli i velike nepravde, a često su ih i neke neverovatne situacije udaljavale od pehara i medalja. Poslednji primer nesreće na terenu je Novak Đoković, koji je bacio lopticu u pravcu skupljača, ali je ona pogodila linijskog sudiju u glavu, nakon čega je diskvalifikovan, uz više nego teatralan nastup sudije.

Novak je poslednji u nizu koji je zbog loše sreće ostao bez uspeha, a pre toga su nešto slično na svojoj koži zbog bizarnih razloga osetili i mnogi drugi vrhunski sportisti poput Ivane Španović, Milorada Čavića, Olivere Jevtić…T

Ne računamo sudijske nepravde, već samo bizarne razloge zbog kojih su srpski sportisti ostajali bez plasmana ili dobrog rezultata na velikim takmičenjima.

Loading...

Peh Ivane Španović sa papirom koji se otkačio tokom doskoka za zlato

Ivana Španovic, Spanovic, Atletika, Svetsko prvenstvo u atletici, London 2017

Ivana je ostala bez zlata jer joj se otkačio papir sa brojem na dresu; Foto: Tanjug/AP

Najbolja srpska atletičarka ostale je bez zlata na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, nakon što joj je tokom poslednjeg skoka spao papir sa brojem na leđima. Skok je bio iznad 7 metara, ali je papir napravio trag u pesku ispod linije od 7 metara, pa je Ivana na bizaran način ostala bez ikakve medalje, umesto da se iz Londona vrati sa titulom prvakinje sveta.

Milorad Čavić ostao bez medalje zbog kupaćeg kostima

Milorad Čavić

Milorad Čavić; Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Poznata je nepravda koju je Čavić doživeo u dva navrata tokom karijere, kada je jednom diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva, jer je na dodeli medalja izašao sa majicom na kojoj je bio natpis „Kosovo je Srbija“, kao i kako je pokraden na Olimpijskim igrama u Pekingu kada je Majkl Felps slavio u finalu trke na 100 metara delfin.

Ipak, Čavić je imao i bizaran razlog zbog kojeg je ostao bez medalje, i to na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, kada mu je zbog greške u polufinalu upala voda u kupaći kostim, što ga je sprečilo da dođe do medalje.

Olivera Jevtić promašila stazu tokom maratona

Olivera Jevtić

Olivera Jevtić; Foto: MN Press

Naša najbolja maratonka ostale je bez medalje na uličnoj trci u Dubaiju 2016. godine, gde je trčala trku na 10.000 metara. Ona je ostala bez medalje spletom nesrećni okolnosti i propustom organizatora. Naime, takmičarke je trebalo da usmerava biciklista koji je vozio ispred i usmeravao takmičarke.

Posle prvog kruga, bicikliste nije bilo nigde, a vodeća trojka, gde je bila i Jevtićeva, krenula je pogrešnom stazom, jer ih niko nije usmerio. Shvatili su tek posle 40o metara da nisu u pravoj stazi i to je našu atletičarku koštalo medalje, pošto je završila kao četvrta.

Veslači se prevrnuli na Olimpijskim igrama u Riju

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Unbelievable scene ! Serbia Men’s Pairs Capsizes !! #Rio2016 #RowinginRio #GoRow #OlympicRowing #Rowing

Објава коју дели Srinjoy Madhumita Sen (@srinjoysen) дана 6. Авг 2016. у 7:21 PDT

Veliki maler zadesio je i naš dvojac veslača na Olimpijskim igrama, pošto su se prevrnuli tokom kvalifikacione trke. Miloš Vasić i Nenad Beđik su ostali bez plasmana u poslednjih 400 metara trke na 2.000 metara, nakon što su se prevrnuli u momentu dok su bili na 3. mestu.

Atletičar bez plasmana zbog pucanja patike

Predrag Filipović

Predrag Filipović; Foto: MN Press

Srpski atletičar Predrag Filipović, ostao je bez plasmana na Svetskom prvenstvu u atletici u Moskvi 2013. u trci u brzom hodanju na 50 kilometara zbog pucanja patike.

– Smatram da sam odlično tempirao formu i da sam na Svetsko prvenstvo došao spreman. Tokom trke sam se dobro osećao i imao prolaze koji su mi garantovali rezultat od 3 sata 55 minuta. Na 11. kilometru primetio sam da mi se vrh đona odlepio, kako je tekla trka situacija sa đonom je bila sve gora, da bi oko 18 kilometra skroz otpao. Mnogo mi je teško i žao jer nikad nisam bio spremniji – rekao je Filipović tom prilikom posle peha.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *