NOVA ŽRTVA MALIH BOGINJA: Tutinac preminuo u bolnici u Kragujevcu, broj obolelih u Pazaru raste

Bio je hronični bolesnik, a nedavno je imao operaciju zbog koje mu je imunitet dodatno oslabio

NOVI PAZAR – Od prošlog petka na teritoriji Novog Pazara i Tutina zabeleženo je 77 novih slučajeva oboljevanja od morbila, dok je u Kliničkom centru u Kragujevcu umro jedan Tutinac usled komplikacija koje je prouzrokovala ta zarazna bolest, rečeno je danas.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić izjavio je radiju Sto plus da je od početka 2018. godine od morbila obolelo 133 stanovnika Tutina i 48 Novog Pazara.

CopyAMP code

Prošlog petka broj obolelih u Tutinu je bio 84, a u Novom Pazaru 19. ; „Iako izgleda tako, ne radi se o drastičnom porastu obolelih, pogotovo ukoliko imamo u vidu obuhvat stanovništva MMR vakcinom u poslednjih 10 godina koji je daleko ispod potrebnog nivoa. U narednom periodu očekujemo još više obolelih i zato apelujem na sve koji nisu, da se vakcinišu“, kazao je Spahić.

Kako taj radio nezvanično saznaje, na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu u utorak veče, usled komplikacija prouzrokovanih malim boginjama, preminuo je muškarac (33) iz Tutina.

Prema nepotvrđenim informacijama, on je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, a za Kragujevac je transportovan dva dana kasnije.

Bio je hronični bolesnik, a nedavno je imao operaciju zbog koje mu je imunitet dodatno oslabio.

 

(Kurir.rs/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *