Nikolić: Ako se ne reši štrajk, Kragujevac će opet biti dolina gladi

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić pozvao je Ministarstvo privrede da obezbedi štrajkačima u fabrici FIAT Krajsler automobila da pregovoraju sa poslodavcem, a nezadovoljne radnike da zamrznu štrajk i počnu da rade.

Nakon što mu je predsednik Štrajkačkog odbora uručio pismo za predsednika Srbije, Nikolić je izrazio uverenje da će Ministarstvo privrede već do kraja dana da razgovara sa štrajkačkim odoborm i da može da bude postignut dogovor.

“Pozivam na mudrost i zaposlene i vođe sindikalnog protesta. Za štrajk uvek ima vremena. Štrajkom nešto može da se postigne, a nešto ne”, rekao je Nikolić.

CopyAMP code

Gradonačelnik Kragujevca je naglasio i da je najvažnija stvar da se sedne za pregovarački sto.

On je izrazio zabrinutost zbog situacije u fabrici i posledica prekida rada, ne samo za fabriku i njene kooperante, već i za grad i druge delatnosti koje su vezane za FIAT.

“Ukoliko FIAT bude obustavio proizvodnju u Kragujevcu svi će biti u problemu. Ako se to bude dogodilo, ponovo ćemo biti dolina gladi”, rekao je Nikolić.

On je naveo i da je grad u stalnom kontaktu sa Ministarstvom privrede i sindikatima u FCA.

“Nemamo ingerencije da se direktno uključimo u razgovore, voleli bismo da možemo da učestvujemo jer su u pitanju ne samo sudbine zaposlenih u FIAT-u, nego i svih Kragujevčana”,rekao je Nikolić.

Upitan da li mu je poznato zbog čega Vlada Srbije u četvrtak nije donela Zaključak za posredovanje u pregovorima štrajkača sa poslodavcem, Nikolić je rekao da nije ovlašćen da o tome govori.

Izvor: Ritamgrada

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *