Nezapamćena noć u Podgorici: Pleme Kuča stiglo na litiju, ovacije za potomke Marka Miljanova, pešačili su 16 kilometara satima (VIDEO)

Ovakav veličanstveni događaj se na pamti u novijoj istoriji Podgorice, ali ni Crne Gore, u najkraćem je izveštaj sa litije koju predovdi episkop dioklijski g. Metodije

Neverovatna noć u Podgorici pred Sabornim Hramom Hristovog Vaskrsenja. Više desetina hiljada ljudi frenetičnim aplauzima i skandiranjem dočekalo je nekoliko hiljada građana Kuče, potomaka znamenitog vojvode u junaka Marka Miljanova, koji su iz 16 kilometara udaljenog Orljeva krenuli na sabranje u Podgoricu, odakle su krenuli u litiji do crkve Svetog Đorđa pod Goricom i nazad.

Ovakav veličanstveni događaj se na pamti u novijoj istoriji Podgorice, ali ni Crne Gore, u najkraćem je izveštaj sa litije koju predovdi episkop dioklijski g. Metodije, čiji učesnici se ne mire sa donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, u narodu nazvanom zakopnom o otimanju imovene Sprske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Loading...

– Večeras se po treći put u Kučima rodio Marko Miljanov, obratio se Kučima i ulesnicima litije podgorički paroh Predrag Šćepanović, koji je u ime građana i vernika blagoslovio Kuče, koji se ne mire sa namerom vlasti da se proglase vlasnikom svetinja starih vekovima, nastaloh onda kada Crna Gora nije ni postojala, ali i svetinja u kojima je nastajala slobodarska i junačka Crna Gora.

Izvor: Novosti

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *