NE RADE SKENERI U KC KRAGUJEVAC, PACIJENTE ŠALJU U KRALJEVO I ČAČAK

U Kliničkom centru u Kragujevcu već petnaestak dana ne radi ni jedan od dva skenera za dijagnostiku, te hospitalizovane pacijente upućuju u opšte bolnice u Kraljevu i Čačku.

To je za portal InfoKG rekao v.d. direktora KC Predrag Sazdanović i najavio da će jedan skener biti popravljen za desetak dana, a drugi oko 10. novembra.

„Za hitne slučajeve, kao što su povrede glave, i za decu koristimo takozvani ‘mali skener’ u Centru za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Kragujevac“, dodao je Sazdanović.

Loading...

Naglasio je da dva skenera, i kad rade, nisu dovoljna jer Klinički centar Kragujevac pruža zdravstvenu zaštitu za više od dva miliona stanovnika šireg područja centralne Srbije.

Prošle godine je najavljeno da će u prvoj polovini 2019. Klinički centar dobiti još jedan, nov, najmoderniji skener, koji će nabaviti Ministarstvo zdravlja preko kredita Svetske banke, ali to se nije dogodilo.

Sazdanović je rekao da zastoj pravi Svetska banka, dok je Ministarstvo zdravlja uradilo sve što je bilo potrebno u vezi s kupovinom trećeg skenera. Izvor: Beta

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *