Narod u Kuršumliji preplašen zbog Albanaca: Upadaju u sela, kradu, uništavaju i pucaju na koga stignu

Pre nekoliko dana u Rastelici su demolirane sve kuće čiji vlasnici, koji uglavnom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno. Ono što vredi je ukradeno, ostalo je uništeno

Foto-ilustracija: Wikimedia/Katarina Z, Shutterstock

Milomir Stevanović (45) iz Teslića juče je bio na licu mesta kada su rafali odjeknuli u selu Rastelica kod Kuršumlije. Prema njegovim rečima, zapucali su Albanci iz podujevskih sela, oko 17 sati u utorak, koji su obijali i krali u blizni same granice sa autonomnom pokrajinom Kosovo i Metohija. 

– Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo peške ka Kuršumliji. Došao sam do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege, koje su krenule do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju bezbednost – rekao je on za Večernje novosti.

Loading...

Stanovnici Kuršumlije u strahu Foto: Wikimedia/Nikolic

Stevanović, koji je izvodio poslove za potrebe „Srbija šume“, u trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, njegov kolega, rekao je da su incidenti u ovom delu naše zemlje česti, odnosno Albanci redovno napadaju radnike. 

– Gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su 300, 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planinski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kome su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika – rekao je on.

Pre nekoliko dana u Rastelici su demolirane sve kuće čiji vlasnici, koji uglavnom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno. Ono što vredi je ukradeno, ostalo je uništeno.

– Iz naše kuće ukrali su motornu testeru, trimer, brusilicu i tatinu lovačku pušku sa mecima. A sad sam čuo i da mi je nestao traktor sa drvima koji je bio u šum. I oni koji leti borave u selu, u narod koji je u blizini administrativne linije sa Kosmetom, veoma je uplašen, jer Albanci stalno upadaju iz podujevskih sela – priča Uroš Eraković (37), koji sa roditeljima vikendom ide u Rastelicu, gde obrađuju imanje.

I Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija, upozorava na ugroženost seljana kraj administrativne linije.

– Vlasnici domaćinstava iz Rstelice dolazili su da se žale zbog štete koje su im naneli Albanci iz podujevskih sela – kaže on.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *