Nagrada lekaru osumnjičenom za zloupotrebu položaja?

RAGUJEVAC – Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije u Kliničkom centru Kragujevac profesor Dejan Vulević, ocenio je danas kao „frapantnu” vest da je na Oktobarskim zdravstvenim danima u Kragujevcu da je tamošnja podružnica Srpskog lekarskog društva uručila „neku vrsta nagrade” lekaru Goranu Azanjcu koji je pre nekoliko nedelja uhapšen i do skoro bio u pritvoru zbog sumnji na kriminal i korupciju u zdravstvu. Direktor Centra za plastičnu hirurgiju u Kliničkom centru Kragujevac Goran Azanjac (55) uhapšen je zajedno sa još 12 osoba zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili bolnicu za 26 miliona dinara. Azanjac je osumnjičen i da je jednoj sugrađanki naplatio estetsku operaciju u gotovini, a potom lažirao dokumentaciju i novac uzeo i od RFZO, prenosi .

Profesor Vulević je rekao novinarima da je „to ponižavajuće za lekare u Srbiji, ali sam ubeđen da naš ugledni akademik Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva, eminentni hirurg i naučnik, uopšte nije bio upoznat s činjeničnim stanjem, ovom nenormalnom odlukom i ovim skandaloznim postupkom”.

Po rečima Vulevića, „ako neko falsifikuje medicinsku dokumentaciju da bi ukrao novac građana od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), ako ometa pravni sistem potkupljivanjem svedoka, pa posle toga bude nagrađen od strane podružnice najstarijeg i najuglednijeg lekarskog udruženja u Srbiji, i nastavi da bude na rukovodećim pozicijama, onda to realnost prelazi u vrstu naučnofantastičnog horora”. Izvor: Politika

Loading...

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *