NA KOSOVU SITUACIJA KLJUČA! Lideri kosovskih Srba poslali PORUKU, od građana traže SAMO JEDNO!

Pripadnici ROSU uhapsili su jutros Nedeljka Spasojevica, Dragišu Markovica, Marka Rošica i Sašu Curčića, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simic.

Kosovo

Kosovo, Foto: Tanjug/Edib Fahirović

Spasojević i Marković su pripadnici kosovske policije, napomenuo je Simić.

On je naveo da je izgovor koji koristi kosovska policija „za ovakvu silu protiv srpskog naroda“ na severu KiM sprovođenje istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Loading...

„To je apsolutna laž. Uhapšeni su obični građani i porodični ljudi koji su jutros bili sa svojim porodicama i naočigled svoje dece trpeli su torturu, udaranje kundacima i šutiranje nogama, a što je najgore odvedeni su u nepoznatom pravcu“, rekao je Simić.

On je rekao da je situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice napeta od jutros i pozvao građane na suzdržanost i da nastave sa regularnim aktivnostima, da idu na posao, a deca da idu u školu.

„Mi ćemo se kao politički predstavnici potruditi da sačuvamo mir u ovakvim situacijama, a pozivamo i državu Srbiju da reaguje pošto Kforu ne možemo da verujemo jer su juče govorili da nema pokreta snaga Rosu prema severu KiM, na šta je upozorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, kazao je Simić.

Izvor: Tanjug/M.I.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *