MOJ SIN (6) ĆE UMRETI, A NEĆE ZNATI KO SAM: NAJPOTRESNIJA ISPOVEST MAJKE TERA SUZE NA OČI! (VIDEO)

Da nešto nije u redu njegova porodica je primetila kada je dečak imao dve godine

Karter Sarkar (6) voli pingvine, gusare i voli da pleše u kuhinji sa svojom sestrom Sofijom (8). On živi s porodicom u Los Anđelesu. Karter boluje od “dečije Alchajmerove bolesti” odnosno od Sanfilipovog sindroma. Mogao bi ostati bez govora, pamćenja, budućnosti.

Moj sin umire, moj prelepi, savršeni, mali dečak umire – kaže očajna majka Džen (29). Kaže da svake noći plače kada ga uspava i da je boli srce jer zna da će izgubiti svoje dete.

Loading...

Sanfilipov sindrom je genetsko oboljenje. Karter ima najteži oblik i male su šanse da će preživeti pubertet. Da nešto nije u redu njegova porodica je primetila kada je dečak imao dve godine. Njegov govor i njegove društvene veštine su bili usporeniji u odnosno na drugu decu.

Džen je prvo mislila da je to zbog hroničnog pankreatitisa koji je imao ranije i zbog koga su ga godinu i po dana hranili na cevčicu. U proljeće 2016. godine lekari su postavili dijagnozu.

Ne mogu da opišem kako sam se osećala kada su nam lekari rekli dijagnozu. Prva dva dana su bila vrlo teška. Osećala sam se kao da živim u magli. Rekli su nam da naše dete boluje od smrtne bolesti i da ne postoji ništa što bi mi ili oni mogli da urade. Ni jedan roditelj ne bi trebao da sahrani svoje dete – kaže Džena

Njen suprug Samir kaže da je za njega vreme stalo kada su im rekli od čega Karter boluje.

Svi snovi, sve ideje o tome šta će Karter biti u životu i o vremenu koje ćemo provesti zajedno, sve je stalo. Moja žena je sjajna, ne zaslužuje to, ni jedna majka to ne zaslužuje – kaže Samir (39).

Porodica je čula da postoji ispitivanje koje bi možda moglo Karteru i drugoj deci s istim sindromom omogućiti da prožive svoj život. Treba im milion dolara, a do sada su skupili oko 800.000. Bez toga dečakovo stanje bi moglo brzo da se pogorša. Trenutno su znakovi oboljenja povremeni gubitak pamćenja. Džen kaže da se najviše boji da bi Karter mogao da zaboravi njeno ime, kao i ime oca i sestre.

Neću ga čuti kako zove Sofiju i tatu. Biće u kolicima jer više neće moći da hoda. Ne mogu ni da zamislim da neće više biti u našim životima jer je on moja radost – kaže majka, piše The Sun.

(Espreso.rs/24sata.hr)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *