Mladi informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Nagrađeni na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi Foto: Društvo matematičara Srbije

Tadija Šebez i Nikola Pešić iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada osvojili su zlatne medalje, Jovan Bengin iz Matematičke gimnazije u Beogradu osvojio je srebrnu medalju, a učenik te gimnazije Mladen Puzić bronzanu medalju.

Loading...

Ekipa Srbije osvojila je zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja, odnosno 55 takmičara koji su učestvovali na takmičenju. Vođa ekipe Srbije bio je docent sa Univerziteta u Kragujevcu dr Vladimir Milovanović, a njegov zamenik student sa Univerziteta u Kembridžu Vladimir Milenković. Olimpijada je održana od 9. do 14. septembra.

Čestitke premijerke

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas zlatnu medalju koju je četvoročlana ekipa iz Srbije osvojila na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini. Naši mladi informatičari osvojili su četiri medalje i zbirno prvo mesto u konkurenciji 13 zemalja, napisala je Brnabić na tviter nalogu. Čestitke od srca za Tadiju Šebeza, Nikolu Pešića, Jovana Bengina i Mladena Puzića. Želim vam još mnogo uspeha u budućnosti, napisala je

Izvor: Danas

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *