Mitrović za Nova.rs o Gavrilu i kopačkama koje život znače

Spread the love

Stefan Mitrović rešio je da svoje kopačke sa utakmice protiv Portugala preusmeri malom Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca, što je pretvoreno u novu veliku aukciju.

Traka Kristijana Ronalda otišla je za vrtoglavu sumu od skoro 64.000 evra, nije isključeno da smo dobili svetski rekord kada je u pitanju jedna traka, a u prodaji se našao i par kopački u kojima je Stefan Mitrović izbacio loptu iz gola i razbesneo Ronalda, ostavivši Portugalce bez celog plena kad su u pitanju bodovi.

Fenomen ovog nepriznatog pogotka je došao u centar pažnje svetske javnosti, a Mitrović je sa oduševljenjem odgovorio na inicijativu našeg portala da se kopačke “božje noge”, kako su je mnogi nazvali, nađu na novoj aukciji.

Zahvalnost dugujemo Marku Grujiću, preko kog smo stupili u kontakt sa Stefanom.

Ispostavilo se da su talične kopačke ostale u ekonomatu Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. U nedelju smo ih preuzeli i dalje je sve na proverenim ekipama Limunda i organizacije “Zajedno za život”, koje su uspešno izvele akciju sa Ronaldovom trakom, iako je bilo sabotiranja sa lažnim licitiranjima.

Licitacija je dostupna na ovom linku i posle nekoliko sati su istorijske kopačke dostigle cenu veću od 40.000 dinara, uz detaljnu proveru svih koji licitiraju.

Tim povodom, porazgovarali smo sa Stefanom, a naš reprezentativac je za Nova.rs najavio nastavak velike akcije.

“Super je ako možemo da pomognemo, da se izgura na tu cifru. Baš mi je drago da je dobro prošla traka, nadam se da će i kopačke doneti dosta novca. Bilo bi dobro kada bi se uključile velike kompanije, oni su ti koji mogu da daju neku bolju cifru”, rekao je Mitrović.

Koliko puta ste nosili sada već famozne kopačke?

“Nosio sam pre toga, mislim protiv Turske kod kuće, i onda protiv Irske. Ostavio sam ih u Pazovi, tri utakmice sam odigrao, ali su ostajale uvek u Pazovi. Inače sam ih kupio ja lično jer mi se svidela ta boja i onda su mi oni napravili to. Dača i Šone, ekonomi iz reprezentacije su mi napravili da bude taj miks boja, onda sam ih samo koristio za reprezentaciju. Svi igrači skoro imaju ugovorne obaveze prema sponzorima i proizvođačima, pa im oni šalju kopačke. Mislim da ima četiri-pet boja tokom sezone. Kada se promene boje, menjamo i kopačke. Ali, jedan par je tu za jedno četiri-pet utakmice otprilike, toliko mogu da potraju.”

Da li bude i sa njima nekih sujeverja i verovanja u taličnost?

“Iskreno, imam neka sujeverja i stvari koje sam radio posle neke velike pobede, volim da ponovim i na sledećoj utakmici. Ne neke preterane, ali ima ih.”

Ispostavilo se da ste akter dve najkontroverznije situacije u novijoj istoriji, sa skidanjem albanskog drona i lopte sa linije?

“Ono sa Albanijom je definitivno bilo luđe, neverovatno, bukvalno najveća provokacija koja se desila u poslednje vreme na sportskim događajima. Ja kao što sam i rekao pre, opet bih postupio, mi kao najponosniji i najhrabriji narod ne dozvoljavamo da se to dešava u našoj zemlji, verujem da bi svako isto postupio. Sa druge strane, ovo je sa sportskog aspekta bilo najluđe, ja sam neko ko nikad ne odustaje i tako sam reagovao, uvek ću dati 100 posto za ekipu, to sam uradio i protiv Portugala, nisam odustao i to nas je dovelo do povoljnog rezultata i još mi je draže što je to dovelo do ove situacije. Videli smo kako je prošla prodaja trake, baš mi je drago što smo na taj način pomogli malom Gavrilu.”

Kakav je bio doček u klubu, cela planeta je ispratila meč i prvu aukciju?

“Bio je haos prvog dana čim sam došao, gomila pitanja, baš su sve ispratili, gledali meč i upućeni su bili u aukciji, pratili su je do kraja. Pitali su za situacije na terenu, baš je bila euforija u prva dva dana kad sam došao, oko svega su me ispitivali, šta, kako, pričalo se dosta oko trake. I ovde u Francuskoj je to ispraćeno kao u Srbiji.”

Neuigranost odbrane je ranije bio veliki problem, sada deluje da smo dobili osovinu Milenković – Mitrović – Pavlović, i Uroš Spajić je dobro odigrao protiv Azerbejdžana. Kakav je utisak?

“Deluje mi dobro stvarno, i već mogu da kažem, pre novog selektora, u par utakmica smo defanzivno delovali sasvim OK. Cela ekipa igra odbranu, samo i dalje primamo neke jeftine glove, trebalo bi to malo da popravimo. Ali trenutno sve deluje stvarno dobro, mislim da bi trebalo da se držimo, moram da spomenem i Spajića i Veljkovića, koji je ovaj put bio povređen. Svi zajedno moramo da imamo dobar odnos između nas, pa to posle sprovodimo na terenu. Mislim da ćemo iz meča u meč biti sve bolji i bolji.”

Da li je iznenadila eksplozija Strahinje Pavlovića, koji je od igrač van forme i mečeva u Monaku došao do ozbiljne uloge u reprezentaciji?

“Nije me iznenadio, kad klub poput Monaka plati toliki novac za igrača, 10 miliona, zna šta radi. Zašto nije dobio šansu u Monaku, to je za drugu raspravu, ali velika je razlika u svemu ovde u srpskom i francuskom fudbalu. Mislim da će mu ovo vrlo dobro doći da odigra polusezonu u Belgiji, da dođe na taj nivo kako bi konkurisao za prvu postavu Monaka. Definitivno to zaslužuje, on je u projektu Monaku, budućnost, da bude jedan od glavnih štopera u ekipi.”

Ronaldovo ponašanje izazvalo je zamerke čak i u Portugalu, kakav je utisak ostavio na svlačionicu Orlova, da li ste razgovarali o tom potezu i njegovim provokacijama tokom meča?

“Iskreno, nije me iznenadio, ja njega poštujem kao sportistu, kakav primer daje svima, kao profesionalac, to je za svako poštovanje. Međutim, na samom terenu, malo je drugačija situacija. Mogu i da ga razumem, ipak je on Kristijano, privlači pažnju na svakom koraku, verovatno ima neku odbojnost i aroganciju na terenu da mu ne bi svi prilazili tako lako. Verovatno mu je previše svega, publiciteta, u privatnom životu. Verovatno zbog toga ima tu odbojnost. Ali što se tiče reprezentacije, pričali smo o tome, iznenadio me je onaj postupak. Ja nisam znao šta se dešavalo, ostali igrači su mi čestitali i ja sam mislio da je on dobio crveni karton. Kasnije su mi rekli da je sam izašao i nisam mogao da verujem, mislim da sportista na njegovom nivou ne bi trebalo da pravi takve gestove.”

Mnogo puta nas sreća sa suđenjem nije pogledala, sada se to vratilo?

“Jeste, i on samo da pogleda malo u prošlost, video bi koliko je puta sreća njega pogledala, čak i protiv nas je dao taj gol iz ofsajda, sve je to fudbal. Njima je VAR tada pomogao, a nama je pomoglo sada što ga nije bilo. To je fudbal i treba prihvatiti to. Oni se i dalje ne mire sa time, šta da radimo. Ipak to pokazuje, iako su evropski prvaci, da nas izuzetno poštuju i znaju da imamo dobru ekipu koja može da ih ugrozi, definitivno. Drugo poluvreme je bilo takvo da smo samo mi postojali tada, baš sam dva puta pogledao utakmicu, mogli smo da damo čak i treći ili četvrti gol. Zadovoljni smo, ali ne prezadovoljni. Selektor nam je usadio to da idemo na pobedu i da svi mislimo da možemo da pobedimo u sve tri utakmice u ovom ciklusu. Došli smo do sedam bodova, dobar rezultat i treba ostati čvrsto na zemlji. Dug je put do Svetskog prvenstva, ne treba stvarati preveliku euforiju. Situacija je odlična, ali mi smo previše euforičan narod, i dalje ima još pet mečeva, neki su teški. Polako treba da rastemo i to će sa novim selektorom biti slučaj sigurno.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *