MINISTARSTVO ODBANE RUSIJE O NOVOJ VAKCINI PROTIV KOVIDA 19: Priimećeno formiranje imunog odgovora kod dobrovoljaca

ISPITIVANjA vakcine protiv virusa korona teče bez ikakvog pokušaja skraćivanja vremena istraživanja i potpuno u skladu sa metodologijom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

– U Ministarstvu odbrane Rusije ispitivanja vakcine na dobrovoljcima, da bi se izbegli kasniji rizici njene primene, sprovode se u potpunosti u skladu sa važećim zakonom i naučnom metodologijom, bez ikakvog pokušaja da se smanje rokovi ispitivanja – navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi će 42. dana nakon prve vakcinacije dobrovoljci morati da se vrate u bolnicu na jedan dan kako bi prošli završni lekarski pregled i dijagnozu, kao i pripremu svih potrebnih dokumenata.

Loading...

– Efikasnost i specifičnost razvoja imunog odgovora konačno će biti procenjeni na osnovu rezultata analize. Trenutno dostupni podaci koji su dobili stručnjaci Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju ‘Gamalei’ ukazuju na formiranje imunog odgovora kod dobrovoljaca nakon primanja vakcine protiv virusa korona kovid 19 – dodaje Ministarstvo.

Klinička ispitivanja su počela 18. juna. Vakcinu je proizveo istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije „Gamalej“.

Prva grupa dobrovoljaca biće otpuštena već 20. jula.

(Sputnjik)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *