Marko (24) ponudio sopstveni bubreg na oglasima i tražio pare za garsonjeru: „Tuga i bol, ne mogu više ovako“

„Dao bih bubreg nekome kome je zaista potreban, doniraću, ali imam svoju cenu“. Postavio je oglas, a zatim ga izbrisao

Da je „prodaja bubrega“ rešenje za životne probleme, često možemo čuti u šali… Jedan organ manje, a par desetina hiljada evra u rukama. Ali, da li je moguće da neko zaista razmišlja na taj način? Jedan onlajn oglas šokirao je sve koji su u pretragu kucali „garsonjera“.

Foto: Printskrin

„Prodajem bubreg, krvna grupa A pozitivna, 24 godine, ovo nije prevara, kome je potreban bubreg neka me nazove na broj 065/… Rešio sam da prodam, ne mogu više ovako, da živim u lošim uslovima, a od male plate ne mogu ništa da postignem, više bih voleo makar da imam garsonjeru ali da bude čisto, uredno i lepi uslovi, nadam se da me shvatate, cenu sam stavio 35.000 evra ali ako ne može najviše mogu da smanjim do 30.000 evra. Tuga i bol, ali nemam drugih mogućnosti i izvinjavam se glavnima na ovom sajtu što sam postavio ovaj moj oglas“, napisao je Marko iz Sremske Mitrovice.

Loading...

Oglas je ubrzo uklonjen sa stranice.

Foto: Printskrin

Našem novinaru je u poruci potvrdio da zaista hoće da proda organ i da za svoju donaciju ima i svoju cenu, ali nije želeo da u javnost iznosi detalje svoje muke.

Foto – Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RM, Pixabay

– Ne hvala, svestan sam rizika i znam da čovek može živeti sa jednim bubregom i da to doktor uradi profesionalno. Znate da su nam male plate i živim u lošim uslovima, meni bi i garsonjera bila dovoljna, samo da je čisto i uredno i da pazim na higijenu – odgovorio je SMS-om.

Foto: Printskrin

Kada smo mu ukazali na to da prodavanje organa baš i nije legalno, da bi mogao samo da donira nekome ako je zaista potrebno, a da bi njemu možda neko mogao da pomogne i bez toga, on je samo kazao da ima svoju cenu.

– Dao bih bubreg nekome kome je zaista potreban, doniraću, ali imam svoju cenu – iskren je Marko.

Ipak, da biste dobili bubreg, potrebno je da se pogodi mnogo toga, a ne samo krvna grupa, pa se za to jedino možete obratiti institutima koji se time bave. A tamo se organ dobija besplatno i daje dobrovoljno, obično nakon moždane smrti donora…

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *