LUDILO MOZGA: Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi se pričestilo 1 kašikom! Među njima gastarbajteri i penzioneri!

Požarevac je juče okarakterisan kao jedno od žarišta epidemije u Srbiji

I pored strogih mera zabrane Vlade Republike Srbije, u Sabornoj crkvi u Požarevcu u četvrtak ujutru održana je liturgija sa preko 70 vernika, uz njihovo pričešćivanje.

Među brojnim vernicima u samoj crkvi, bilo je i starijih od 65 godina i gastarbajtera. Vernika je bilo i ispred crkve, njih desetak, neki i sa decom, koji su, držeći propisano odstojanje, čekali da počne pričešćivanje, pa da uđu unutra, pišu Novosti.

Loading...

Pričest je obavljena iz jedne čaše i jedne kašičice, nakon čega su svim vernicima istim ubrusom obrisana usta. Okupljanje vernika u Sabornoj crkvi na Veliki četvrtak, jedan građanin prijavio je policiji oko 8.45, nakon čega je u crkvu upućena patrola.

U Policijskoj upravi Požarevac rekli su da je policija, u civilu, otišla na lice mesta i u crkvi zatekla petnaestak vernika, koji su, kako kažu, držali propisano odstojanje. Pošto je zabranjeno služenje liturgije u prisustvu vernika, rečeno  je da će policija u narednom periodu preduzeti zakonske mere.

Za komentar ovog slučaja Novosti su zamolile Dejana Ivkovića, sekretara episkopa braničevskog Ignjatija, čiji se episkopski dvor nalazi u blizini Saborne crkve.

On je rekao da ne zna šta se dešavalo, jer ima slobodan dan.

Podsećamo, Požarevac je juče okarakterisan kao jedno od žarišta epidemije u Srbiji.

Izvor: Espreso.rs/Novosti.rs

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *