Loša vest za Srbiju stiže iz Napulja! Američki admiral poručio: Suverena odluka Prištine je da formira vojsku

On je podsetio da NATO na Kosovu ima 4.000 pripadnika i da su spremni za svaku odluku koju će doneti kosovski parlament u toku ove godine

Transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u „Vojsku Kosova“ predstavlja suverenu odluku tzv. Kosova, izjavio je danas komandant združenih savezničkih snaga u Napulju, američki admiral Džejms Fogo.

On je u Skoplju, kako prenose lokalni mediji, rekao da je to suverena odluka koji treba da donesu poslanici u kosovskom parlamnetu.

– Kosovo je demokratska zemlja kao što je i vaša zemlja (Makedonija), isto kao što je i Srbija. U demokratiji birate poslanike koji donose odluke u vaše ime – rekao je Fogo. Prema njegovim rečima, ukoliko se donese odluka o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku za to će biti potreban period koji može da bude i 10 godina.

Loading...

– U međuvremenu moj i posao general-majora Lorenca D’Adarija je da obezbedimo bezbednost u toj zemlji i da garantujemo slobodu kretanja – rekao je Fogo na konfereciji za novinare nakon sastanka sa ministarkom odbrane Makedonije Radmilom Šekerinskom.

On je podsetio da NATO na Kosovu ima 4.000 pripadnika i da su spremni za svaku odluku koju će doneti kosovski parlament u toku ove godine i da će ostati tamo da garantuju bezbednost zemlje. Kosovski parlement će 14. decembra održati sednicu na čijem dnevnom redu je glasanje o nizu zakona kojim bi se sadašnje Bezbednosne snage transformisati u Vojsku Kosova.

Izvor Telegraf.rs / Beta)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *