Lice kao sa naslovnice

U danima kada je sve bilo jednostavnije muškarci su svakog jutra trljali lice vodom, šamponom i kremom za brijanje. Ali baš kao što smo se mi menjali, menjale su se i naše navike.

MASNA KOŽA

Masnoj koži je je potrebna vlaga. Odgovarajuća hidratantna krema će zapravo popraviti balans vaše kože, koja će se tako manje mastiti. Uzdržite se od masnih krema i opredelite se za lagane i nemasne kreme. Takođe, losioni ili serumi prottiv bora prodiru duboko u kožu pa joj tako pomažu da zadrži svoju prirodnu ravnotežu i mladolik izgled.

Loading...

BUBULJICE

Budite nežni sa nečistom kožom. Upotreba grubog pilinga samo nadražuje kožu. Njime ćete samo pojačati upalu i iritaciju. Održavajte čistoću kože blagim sredstvom za čišćenje. Dermatolozi takođe predlažu upotrrebu blagog pilinga tri puta nedeljno da bi se otklonile izumrle ćelije koje mogu da zapuše pore. Uz to, budite uredni i pedantnoi. Menjajte jastučnicu jednom nedeljno da ne biste sveže oprano lice uveče spuštali na naslage vašeg sopstvenog ulja z akosu. Brišite svoje telefone maramicama za dezinfekciju, da biste smanjili mogućnost izbijanja bubuljica u blizini ušiju i brade.

PODOČNJACI

Okrivite roditelje; pigmentacija je umnogome stvar genetike. A sa starenjem kvalitet vašeg kolagena opada, tako da krvni sudovi postaju slabiji i skloniji pucanju. Na nastajanje podočnjaka takođe utiče i način života, to jest budnost do kasnih noćnih sati, pušenje, piće i kofein.

ŽUTI ZUBI

Istraživanja pokazuju da su paste za izbeljivanje zuba, žvake i preparati za ispiranje usta vrlo popularni. Šteta što zaista ne deluju naročito. Puno delotvornija stvar su profesionalna izbeljivanja zuba kod zubara. Taj princip je potrebno raditi samo jednom ili dva puta godišnje, ali svakodnevno održavanje je vrlo važno.  Ako nemate dovoljno love za tretman kod zubara, pokušajte da primenite profesionalni pristup kod kuće. Ali birajte proizvode koji štite desni od hemikalija. Pre nego što bilo šta isprobate, posavetujte se sa svojim stomatologom, da bi vaša očekivanja bila realistična.

Izvor: menshealth

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *