LESKOVAC: DANAS KUPIM KNJIGE, SUTRA NEMAM STA DA JEDEM

Da bi opremili dete za polazak u školu potrebna vam je cela jedna prosečna zarada Leskovčanina, i to samo za udžbenike i pribor, a za ostalo ako preostane.

U knjižarama u Leskovcu od jutros su nesnosne gužve, a u redovima se čuje gunđanje, negodovanje, pa i čuđenje zbog, kako kažu roditelji, nerealno visokih cena školskog pribora.

Ovo je stvarno tuga i sramota. Primila sam juče platu i celu ću da je ostavim ovde, a sutra ćemo da jedemo gloginjke. Ali šta ćeš, dete je na prvom mestu“, komentariše jedna majka u dugačkom redu jedne od leskovačkih knjižara.

pak, ovde nije kraj. Pored osnovnih kompleta koje učenici moraju imati, tu su i dodatne radne sveske, interpretacije, vežbanke, atlasi, CD-ovi i druga didaktička pomagala.

Pojedini roditelji se pak snalaze i kupuju polovne knjige. Obično se potrude da radne sveske budu nove i neispisane, dok im za knjige to i nije previše bitno.

Na pijacama ili preko interneta mogu se pronaći kompleti knjiga koji su zaista dobro očuvani, a cena im je duplo jeftinija nego u knjižarama ili ako naručujemo preko profesora“, navodi majka jednog srednjoškolca.

Dragan Marinković

Izvor: jugmedia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *