Lepa vest iz centra za vantelesnu u Kragujevcu

U kragujevačkom Centru za vantelesnu oplodnju registrovana je prva trudnoća!

Direktor Kliničkog centra Kragujevac (KCK) Predrag Sazdanović potvrdio je da je u novom Centru za vantelesnu oplodnju u toj zdravstvenoj ustanovi registrovana prva trudnoća.

Imali smo četiri para kod kojih smo uspeli da dobijemo adekvatne rezultate u fertilizaciji, ali je najvažnije da je registrovana jedna trudnoća, rekao je Sazdanović Televiziji Kragujevac.

Loading...

On je najavio da će Centar za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu zvanično početi da radi početkom jeseni i da će primate parove iz cele Srbije.

Mi smo referentna ustanova, drugostepena komisija za 10 filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). Svi oni šalju pacijente našoj drugostepenoj komisiji, i od kada je komisija počela rad u martu ove godine, imali smo 180 parova, kojima smo definisali odgovarajući stepen pomoći, rekao je Sazdanović, dodajući da svi parovi, koji nemaju dece treba da se jave ginekologu i zatraže pomoć.

Kragujevački Centar za vantelesnu oplodnju je šesti u Srbiji, koji se nalazi u sistemu RFZO, što znači da država snosi troškove medicinskog zahvata.

Centar za vantelesnu oplodnju, površine 370 kvadrata izgrađen je sredstvima Ministarstva zdravlja i Fondacije „Dragica Nikolić“, a u njegovo opremanje uloženo je oko 1,1 milion evra.

Izvor: MONDO/Fonet

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *