LEONTINA JE MUZIČKI DIREKTOR FONTANE NA SLAVIJI I ZA TO PRIMA 150.000 DINARA?! Istražili smo informaciju koja je zapalila društvene mreže!

Repertoar za muzičku fontanu je „raznovrstan“

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da muzička fontana na Slaviji ima svog „muzičkog direktora“ čija je plata 150.000 dinara, i da je to kantautorka Leontina Vukomanović.

Da li ste znali da fontana na Slaviji ima „muzičkog direktora“…čija je plata 150.000? – piše u prvom tvitu.

Loading...

A onda se u drugom otkriva ko je, kako kažu, srećni dobitnik, Leontina Vukomanović.

 

I iz grada Beograda su nam potvrdili da su ove informacije netačne.

Muzička fontana na Slaviji nema, niti će ikada imati muzičkog urednika. U skladu s tim niko ne može da prima platu za posao koji ne postoji. Grad je fomirao komisiju koja se bavi određivanjem pesama koje će se emitovati sa fontane na Slaviji. Nijedan član komisije ne prima nadoknadu za svoj rad. Jedan od članova komisije je i Leontina Vukomanović. Ona, takođe, nije primila ni dinar za rad u komisiji niti joj to pripada – kažu u gradskoj vlasti.

Inače, na društvenim mrežama je podeljena i izjava Leontine Vukomanović, u kojoj je ona rekla da će rado učestvovati u izboru kompozicija i sugestijama za repertoar, jer bi bilo lepo da se čuju pesme koje obeležavaju Beograd.

Uz adekvatan vodeni prizor mogli bismo da predstavimo i našu muzičku tradiciju, na primer Mokranjca i Konjovića, po ugledu na evropske metropole – izjavila je svojevremeno kantautorka, pa joj se verovatno zbog ove izjave pripisala funkcija i plata od 150.000 dinara.

 

 

(Espreso.rs)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *