Lekarka iz Prokuplja preminula od korona virusa: Ona je četvrta i najmlađa žrtva u Srbiji

Ona je prva žrtva opasne zaraze u Nišu, a četvrta u Srbiji

B. Lj. (59) iz Prokuplja, lekar na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja, preminula je juče oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako saznajemo, ona je bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, i imala je dijabetes.

Prema našim saznanjima, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena pre nekoliko dana zbog simptoma korona virusa.  Stanje joj se pogoršalo pa je priključena na respirator, ali njen organizam nije uspeo da se izbori sa bolešću.

Naši izvori navode da je ona bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, od koje se već zarazilo nekoliko osoba u Nišu. 

Loading...

 Imala je temperaturu i sa njom radila pet dana. Nije prijavila da je bila u kontaktu sa ženom od koje se većina zarazila – kaže naš izvor i dodaje da je B. Lj. imala dijabetes. 

Prema rečima njenih poznanika, B. Lj. je radila kao lekar u Prokuplju, a pre nekoliko godina je prešla u niški Dom zdravlja.

Takođe, ginekološku praksu je obavljala i u jednoj privatnoj klinici.

Ona je prva žrtva opasne zaraze u Nišu, a četvrta u Srbiji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je ona preminula. 

Prvu žrtvu korona virus je odneo u petak, 20. marta. U Kliničkom centru Vojvodine umro je čovek iz Kikinde. Odmah sutradan, 21. marta na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije umrla je baka od 92 godine. U ponedeljak, 23. marta u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ umrla je žena stara 60 godina.

Izvor: Telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *