LEGIJA OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O ARKANU: Njegova garda još uvek postoji i deluje po Srbiji!

Srpska dobrovoljačka garda (SDG) Željka Ražnatovića Arkana postoji i danas, tvrdi Milorad Ulemek Legija.

Srpska dobrovoljačka garda (SDG) Željka Ražnatovića Arkana, koja je devedesetih učestvovala u borbama na ratištima u BiH i Hrvatskoj, postoji i dan-danas, tvrdi Milorad Ulemek Legija, ali ne otkriva čime se ta paravojna formacija sada bavi. Takođe tvrdi i da je Arkan kuću na Dedinju dobio na pokeru! Arkan je došao na ideju o osnivanju Garde kada je video kako se Šešelj i Vuk muvaju među navijačima, priča Legija Legija je to otkrio u novoj knjizi „U tigrovom gnezdu“, u kojoj je opisao vreme provedeno u Arkanovoj Gardi, koja je, kako tvrdi, bila deo Jugoslovenske narodne armije (JNA). Ističe i da su „zaista smešne tvrdnje“ da su „tigrovi“, kako su nazivani pripadnici Garde, u rat išli da bi pljačkali frižidere, šporete i video-rikordere.

Ko ih je napravio

Loading...

Nije tačno da su Gardu osnovali kriminalci. Nju su osnovale srpske patriote koje nisu žalile sebe da stanu u odbranu srpskog naroda. I dan-danas se prema Gardi čini nepravda tako što se ona naziva paravojnom formacijom. To nije tačno. Od svog pojavljivanja na vukovarskom ratištu, Garda je stavljena pod komandu tadašnje JNA, a kasnije pod komandu Srpske vojske Krajine – navodi Legija i dodaje: – Na ideju o osnivanju Garde Arkan je došao kada je video kako se razni likovi poput Šešelja i Vuka muvaju među navijačima, pokušavajući da ih privuku u svoje partije. Arkan je mislio da ako već treba da se uradi nešto za sve ugroženiji srpski narod, onda to treba da bude konkretno, a ne da se ide po kojekakvim mitinzima i ždere jagnjetina.

Zarada preko noći Ulemek piše da je u Gardi vladalo jedinstvo i vera. – Mnogi ni onda, u vreme kad je Garda postojala, mada ona i danas delimično postoji, ne znaju kakvo su drugarstvo i jedinstvo vladali u njoj. Zato tvrdnje da je to bilo nekakvo društvo propalica koji su samo hteli da se sklone od ruke zakona i da su tamo došli kako bi pljačkali i ubijali vređa sve mrtve i žive i nisu tačne – napisao je on.

LEGIJA: Lik protiv koga je Arkan igrao poker ostao je bez para i dao je kuću u Ljutice Bogdana u zalog

Legija otkriva i kako je Arkan došao do kuće na Dedinju, koja je svojevremeno bila i štab Garde. Inače, Arkan je na tom mestu sredinom devedesetih izgradio novu, velelepnu vilu u kojoj i danas živi njegova porodica.

Pričalo se tada po gradu da je tu kuću dobio na jednoj maratonskoj partiji pokera. Lik protiv koga je igrao je ostao bez para i, misleći da može da se izvadi, dao kuću u zalog. Proslava u Erdutu PRVI SUSRET CECE I ARKANA Legija u knjizi otkriva da su se Arkan i Ceca prvi put sreli na proslavi Dana Garde u Erdutu, gde je bio centar te formacije:

Došlo je mnogo sveta. Svi oni koji su bili poštovaoci i simpatizeri Garde. Nasred Centra bio je postavljen ogroman šator u kome su sve zvanice i gosti bili smešteni. Došlo je mnogo pevača. Naravno, Džej je bio glavni za organizaciju zabave. Bilo je raznih pevačica narodne muzike i tada se Ceca prvi put srela s komandantom. Mnogi od nas tada nisu ni znali ko je ona. Znam da se pojavio jedan mršavi devojčurak s kratko ošišanom kosom i da se stalno smejala.

Arkanov princip

DAVAO MITO UNPROFORCIMA

Arkan se nije libio da podmiti pripadnike Unprofora, koji su tokom rata devedesetih kontrolisali mnoge prelaze između Srbije i Bosne. – Niko nije imun na pare. Je*e se njima za nas ovde, to im je plata za skoro dva meseca. Niko ne odbija takvu ponudu – preneo je Legija u knjizi Arkanove reči nakon što je strancima dao kesu sa 100.000 maraka kako bi Garda bila propuštena preko Drine.

Izvor: Kurir

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *