LAŽNI POP IZ KRAGUJEVCA PREVARIO I PATRIJARHA: 10 godina varao SPC, VBA, MUP… Evo kako je dolijao

Milorad Radovanović (35) uhapšen jer se više od 10 godina predstavljao kao revizor SPC i zaposlen u VBA i MUP, u njegovu priču poverovale najviše starešine u Crkvi i MUP

Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca uhapšen je zbog lažnog predstavljanja i držanja velike količine oružja bez dozvole.

Sumnja se da se Milorad sveštenicima Eparhije šumadijske i SPC, kao i građanima godinama predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve!

Loading...

Nije vaš, nego naš

Kako saznajemo, Radovanović se više od 10 godina lažno predstavljao i uhapšen je savim slučajno.

Milorad je ubedio i sveštenike i policajce da je njihov. Redovno je išao kao sveštenik na venčanja, a bio je i organizator slava u prigradskim naseljima i šumadijskim selima! Bio je u redovnom kontaktu s episkopom šumadijskim Jovanom. Tako se i otkrila istina. Naime, operativci MUP su pozvali vladiku povodom nekog predmeta i rekli: „Ovaj vaš nam je rekao.“ U čudu, episkop Jovan je odgovorio: „Nije naš nego vaš.“ Tako je klupko počelo da se odmotava – kaže naš sagovornik blizak istrazi i dodaje:

Gradio i crkvu

VLADIKA JOVANFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Istraga seže i do Radovanovićevih kontakata u samoj Patrijaršiji. Milorad je navodno vodio delegacije i kod samog patrijarha Irineja i dao je doprinos u izgradnji Crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, nabavljajući mermer. Ironija je da se ova crkva nalazi preko puta beogradskog centra BIA. Inače, u njegovom stanu su nađeni vojna uniforma i sveštenička mantija. Dalja istraga će utvrditi koliko ima oštećenih u ovom slučaju.

FOTO: MUP

Arsenal u Miloradovom stanu

KRATEŽI, PUŠKE, KARABINI…

FOTO: MUP

Pretresom stana osumnjičenog pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu – saopštio je MUP.

Foto: Mup

Kurir / Dragomir Ilić

 

Foto:Zorana Jevtić, Fonet, MUP, Instagram

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *