KRSTILA SE ŠUMADIJA, SAD SE KRSTI CELA SRBIJA: Znate da je drvoseča Dejan (43) sebi sazidao grobnicu na dva sprata, ali sad možete da vidite kako je opremio unutra! (FOTO)

KNIĆ – Dejan Milošević iz sela Borač jedini je Šumadinac koji je sa svojih 43 godine sam sebi na porodičnom groblju sagradio grobnicu i to – na dva sprata!

FOTO: RINA

“U mom radnom veku koji i dalje traje, od 365 dana u godini ja sam 300 ustao pre svanuća i radio dok se ne smrkne na njivi i u šumi. Mnogo sam napravio i stvorio, pa sam želeo sebi da sagradim i grobnicu da olakšam svojim potomcima”, priča Dejan za RINU.

FOTO: RINA

Međutim, njegova građevina više liči na apartman nego na grob. U prizemlju je soba kao i svaka druga u kojoj se nalaze dva kreveta, televizor i frižider, pa ako gledate samo sa unutrašnje strane nikad ne biste posumnjali za šta je namenjena.

Loading...

“Meni je to sve normalno i prirodno. Razgovarao sam sa monahinjama i one su mi rekle da moj postupak nije bogohuljenje. Svi ćemo jednog dana završiti i biće nam potrebno dva metra bez geometra, a ja sam želeo sebi za života da napravim nešto veće. U ovoj sobi sad malo odmorim i prilegnem ako ima nekog posla na groblju, a gore u letnjikovcu se sastajemo nakon daća i na Zadušnicama”, izjavio je ovaj Šumadinac.

FOTO: RINA

Dejan je mislio na sve, pa je tako sebi naparavio i spomenik, ali ne mermerni već drveni na kom stoji poruka – mene ne niko ne razume, da li neće, il ne ume, piše na hrastovoj ploči.

FOTO: RINA

“Za mermerni spomenik trebalo bi mi preko 1.000 evra, a ja sam za taj novac napravio sve ovo”, kaže on.

FOTO: RINA

I dok se većina ljudi bori da što bolje provede svoj životni vek, ne razmišljajući o onom što će doći posle, Dejan Milošević svakako je primer da se ništa, pa čak ni smrt i sahrana – ne prepušta slučaju.

(Kurir.rs/RINA)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *