KRIVIČNA PRIJAVA Počela prva saslušanja po krivičnoj prijavi protiv antivakcinaša!

U beogradskoj policiji danas su počela prva saslušanja protiv antivakcinaša po krivičnoj prijavi koju je podiglo Više javno tužilaštvo.

Rano jutros obavljeno je prvo saslušanje, kada je u policiji ispitana profesorka Mira Sovilj koja je u policijsku stanicu došla sama, prenosi Blic.

Nekoliko sati posle nje ispitan je lekar Todor Jovanović, koji je pred inspektore došao zajedno sa advokatom.

Loading...

Antivakcinaši su saslušani nakon što je početkom februara grupa od 270 roditelja podnela krivičnu prijavu zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila.

Među najpoznatijim sa ovog spiska protiv kojih je podneta krivična prijava u Prvom osnovnom sudu u Beogradu su Slađana Velkov, Jelena Karleuša, Miroljub Petrović, Maja Volk i Mirjana Bobić Mojsilović, naveo je Blic.

S druge strane, na čelu grupe roditelja iz cele Srbije koji su odlučili da krivično gone gotovo ceo antivakcinalni lobi su doktori Tomislav Stevanović iz Zrenjanina i Vladimir Cimerman iz Beograda. Kako kažu, to su morali da učine da bi zaštitili zdravlje nacije i kolektivni imunitet.

„Krivičnom prijavom želimo da stanemo konačno na put tom antivakcinalnom lobiju i šarlatanima koji poslednjih godina šire paniku i strah u vezi sa vakcinacijom dece i uvaljuju svoje šarlatanske metode lečenja“, rekao je Stevanović ranije za Blic.

Stevanović je naveo da su praktično svaki pokušaj priznatih epidemiologa i imunologa da edukuju stanovništvo u vezi sa vakcinacijom oni osujetili svojom kontrapropagandom, pre svega na internetu i da su na taj način izazvali strah i paniku kod građana, što je direktno za posledicu imalo opadanje broja vakcinisane dece i pojavu epidemije morbila.

Izvor: 

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *