Kragujevčani srcem za Sanelu

Spread the love


U bašti restorana Kvart u Velikom parku organizovan je humanitarni  koncert ’’Sugrađani srcem za Sanelu’’ za prikupljanje sredstava za lečenje Sanele Trifunović, koja je posle trećeg porođaja obolela od mišićne atrofije. Za terapiju matičnim ćelijama u Turskoj potrebno je 22 hiljade evra, a do sada, kroz fondaciju ’’Budi human’’ skupljeno je oko 3 hiljade. Prva terapija je zakazana za 5. maj.

Humanitarnu manifestaciju podržao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić koji je sa građanima razgovarao na temu razvoja grada i participacijom građana u tome, za šta ima dosta prostora i tema.

Prošle godine kada smo pravili budžet za ovu, građani Kragujevca su bili uključeni sa svojim predlozima za izmenu i dopunu budžeta. Na taj način uvažili smo deo želja građana a ubuduće planiramo da razvijamo web portal, elektronsko mesto gde će građani moći da predlože, predstave  način kako realizovati i svojim predlozima učestvuju u poboljšanju rada gradske uprave, kaže gradonačelnik Dašić,  jer na kraju krajeva niko ne želi da gradi grad suprotno od želje građana. To je naša dužnost i obaveza a na taj način će i nama građani olakšati,  dodao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Humanitarnom koncertu je prisustvovala Biljana Stošić Ilić načelnica Šumadijskog okruga. Ona je  rekla da iako je malo vremena  za skupljanje novčanih sredstava, Kragujevčani su uvek bili humani i solidarni i ovo je prava prilika da još jednom pokažu svoje veliko srce, jer u životu sve se može da nadoknaditi  osim vremena, rekla je načelnica Stošić Ilić.

Pod pokroviteljstvom grada organizatori humanitarnog  koncerta su Veliki narodni orkestar Nenada Milanovića – Pegija,’’Kraguji’’, ’’Srna’’, KUD Dukati, Milan i Kragujevčani, NVO Posle kiše, Maja M. Lazarević, dr Gordana Đokić, direktorka sa kolektivom Hitne pomoći. Učešćem u programu građani mogu da naruče pesmu za svoju dušu i plate je donacijom za lečenje mlade Kragujevčanke.

Inače, broj za Sanelino lečenje je SMS 1012 na 3030.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *