Kragujevački polumaraton 4. oktobra, uz primenu mera

Broj učesnika je smanjen za polovinu

Zastava oružje kragujevački polumaraton biće održan u nedelju, 4. oktobra, u 11 sati, start je ispred zgrade Gradske uprave, a umesto 600, ove godine biće 300 učesnika, objavljeno je danas na sajtu grada.

Kako se navodi, zbog pandemije virusa korona, ovogodišnji polumaraton imaće manji broj učesnika i uz podršku grada Kragujevca biće organizovan uz primenu epidemioloških mera.

Mere su usvojene u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac i Kriznog štaba.

Loading...

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović uveren je da će organizatori s podrškom koju imaju i uz pridržavanje svih mera pokazati da takvi sportski događaji mogu da se održavaju uprkos pandemiji.Maraton u Tokiju

Organizator 8. Zastava oružje kragujevačkog polumaratona Nenad Luković rekao je da početak trke neće biti grupni kao do sada, jer će startovati po pet takmičara u liniji s razmakom od tri metra i redom dok se ne popuni broj prijavljenih takmičara.

Pre početka trke pristup zoni starta i cilja neće biti moguć bez zaštitne maske.

Neće biti ni klasičnog proglašenja tri prvoplasirana učesnika, već će na pobedničko postolje dolaziti jedan po jedan takmičar, a prilikom dodele pehara, neće biti ni rukovanja.

Na sajtu grada navodi se da su organizatori dobili potvrdu za održavanje polumaratona od Kriznog štaba u Beogradu.

Pre starta polumaratona u 10 sati, biće održana i 35. humanitarna akcija Crvenog krsta „Trka za srećnije detinjstvo“.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u ime svih predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola, trku solidarnosti će pod motom „Naši drugari nisu sami“ istrčati grupa mladih.

Izvor Telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *