Kragujevac, radnici „Fijata“ ponovo na radnim mestima

Posle meseci po dana pauze, zaposleni u kompaniji „Fijat Krajsler automobili Srbija“, ponovo su na radnim mestima.

Proizvodnja automobila „fijat 500L“ odvija se u dve smene, a dnevno bi, prema planu, sa proizvodnih traka trebalo da siđe 416 vozila.

Model

Model „500L“ na proizvodnoj traci (arhivska fotografija)

Loading...

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike, Zoran Marković, potvrdio je za RTS da nema nikakve informacije o eventualnom početku proizvodnje nekog od novih modela automobila u fabrici u Kragujevcu.

Predsednik sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stanić rekao je za Tanjug da će do Nove godine radnici raditi u dve smene na proizvodnji „fijata 500 L“.

Prema njegovom mišljenju, proizvodnja „fijat 500 đardinijera“ mogla bi da počne tek 2021, jer je, kako kaže, teško istovremeno proizvoditi dva modela.

Dodaje da proizvodnja svake godine opada i da, bez obzira na to, nije bilo otpuštanja ali da radnici sami odlaze zbog smanjenih dnevnica.

Inače, radnici su bili na pauzi od 17. jula, kada su upućeni na plaćeno odsustvo. Usledio je kolektivni godišnji odmor, pa nastavak plaćenog odsustva.

Dok su na plaćenom zaposleni primaju 65 odsto zarade, a budući da kompanija „Fijat“, ne proizvodi vozila za zalihe, već u skladu sa potrebama tržišta, do kraja godine bi trebalo očekivati još prekida proizvodnje. Izvor : Rts (Tanjug)

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *