Kineski Yanfeng počinje proizvodnju u Kragujevcu, 200 novih radnih mesta

Yanfeng Automotive Interiors, svetski lider u oblasti automobilskih enterijera, koji gradi proizvodni pogon u Kragujevcu, početak proizvodnje planira za kraj 2019. godine, saopštila je danas ta kompanija, a prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Ilustracija Kragujevac Foto: Stanislav Milojković

Kompanija će u novom proizvodnom prostoru u Kragujevcu, koji će se prostirati na 18.500 kvadratnih metara, proizvoditi automobilske komponente za unutrašnjost automobila.

Loading...

Za početak biće otvoreno 200 novih radnih mesta.

S obzirom na to, da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu.

Ovo je prva fabrika te kompanije u Srbiji.

„Novom fabrikom u Srbiji, proširujemo naše proizvodne kapacitete na tržištima Istočne Evrope i reagujemo na sve veće prisustvo naših kupaca u regionu“, rekao je potpredsednik i generalni direktor te kompanije za Evropu i Južnu Afriku Toni Elenbas.

Dobra infrastruktura i dostupnost kvalifikovanih radnika u Kragujevcu i okolini, bili su ključni za izbor te lokacije.

Ostali faktori koji su uticali na izbor lokacije uključuju centralni položaj Kragujevca u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi i blizinu ostalih fabrika Yanfeng Automotive Interiors u Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Yanfeng Automotive Interiors (IFAI) je svetski lider u proizvodnji automobilskog enterijera.

Kompanija, sa sedištem u Šangaju, ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

Yanfeng Automotive Interiors, osnovan je 2015. kao zajedničko preduzeće Yanfenga – jednog od najvećih automobilskih dobavljača u Kini i Adienta – svetskog lidera u proizvodnji automobilskih sedišta. Izvor: Beta

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *